Карпаты: Федецкий не хочет заключать новый контракт

Львовский клуб предложил своему лидеру самую рекордную сумму в новом контракте

Футболіст «Карпат» Артем Федецький не був включений до числа гравців, що цими днями готуються до другої частини сезону на тренувальних зборах в Туреччині. ФК «Карпати» вважає за необхідне донести до футбольної громадськості свої аргументи щодо даного рішення.

Останні два місяці ФК «Карпати» пропонував продовжити співпрацю з клубом футболісту Артему Федецькому. Утім, захисник, термін дії нинішньої угоди якого з львівським клубом завершується влітку, відмовився підписувати з «Карпатами» повноцінний контракт, не зважаючи на те, що клуб пропонував гравцю умови ідентичні до тих, що їх він має в донецькому «Шахтарі».

Нагадаємо також, що саме «Карпатам» належить 100% економічних прав на гравця і саме львівський клуб виплачує йому заробітну плату у повному обсязі. Цитуємо, відповідно до Контракту «про тимчасовий трансфер футболіста», укладеного між ФК «Шахтар», ФК «Карпати» та футболістом, ФК «Шахтар» передав ФК «Карпати» спортивні (трансферні, федеративні і змагальні) права на футболіста в оренду на строк до 31 травня 2012 року. Крім цього, відповідно до умов Контракту між клубами ФК «Карпати» викупив у ФК «Шахтар» 100% економічних прав на футболіста. Це означає, що при переході у третій клуб ФК «Карпати» отримує 100% коштів від такого трансферу. Причому без письмової згоди ФК «Карпати» трансфер футболіста Артема Федецького у третій клуб відбутися не може.

Водночас, у разі підписання повноцінного контракту з ФК «Карпати» львівський клуб жодних коштів на користь ФК «Шахтар» не виплачує, адже раніше ФК «Карпати» вже викупив 100% економічних прав на гравця.

Таким чином, згідно угоди між клубами Артем Федецький мав і має цілковите право підписати з «Карпатами» повноцінний контракт без жодних перешкод з боку донецького «Шахтаря». Адже пунктом 3 Трансферного Контракту встановлено, що «у випадку, якщо ФК «Карпати» та футболіст прийдуть до згоди про продовження визначеного строку оренди або про здійснення повного трансферного переходу футболіста в ФК «Карпати», ФК «Шахтар» не буде чинити перешкод такій згоді і укладенню відповідного трансферного контракту на безоплатних умовах.»

Артему Федецькому чудово відомо про даний пункт угоди між клубами, однак цим правом він досі не скористався. Навіть попри те, що «Карпати» запропонували йому чудові умови і найбільшу в історію клубу заробітну плату. Гравець відмовляється від підписання угоди, мотивуючи це... забороною з боку «Шахтаря», хоча жодних формальних прав на такий тиск на футболіста донецький клуб не має.

Зважаючи на вищенаведені факти, ФК «Карпати» опинився у патовій ситуації. З одного боку, Артем Федецький - один з лідерів колективу, і львівський клуб серйозно розраховував на його допомогу у весняній частині сезону. З іншого боку, раціональним є рішення довірити місце у складі команди гравцю, на якого тренерський штаб може розраховувати у майбутньому, а не лише на короткий термін. ФК «Карпати» вже мав гіркий досвід у подібній ситуації на початку нинішнього чемпіонату, коли з подачі «Шахтаря» був позбавлений Дениса Кожанова і допомоги того ж таки Артема Федецького у стартових турах.

Таким чином на даному етапі Артем Федецький залишається у Львові і працюватиме з дублюючим складом. Попри це, ФК «Карпати» не залишає надії на успішні перемовини з футболістом. У разі, якщо Артем Федецький пристане на пропозицію «Карпат», він у будь-який момент зможе долучитися до зборів команди в Туреччині.

Sport.ua

Источник Sport.ua
По теме:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Футбол | 01 мая 2024, 13:11 1

Матчи запланированы на 29 мая и 2 июня

Комментарии