Кирило ЦИПУН: «Будемо битися за медалі чемпіонату Європи!»

Голкіпер НФК «Ураган» та зб. Украіни з футзалу Кирило ЦИПУН про турнір в Баку та чемпіонат Украіни

- Кириле, вітаю перш за все із поверненням у лави збірної України. Які враження від турніру у Баку? Зокрема - наскільки принципово для українців було обіграти Азербайджан?
- Враження тільки позитивні. По-перше, я отримав хорошу ігрову практику у матчах із командами інших країн, - це завжди корисно. По-друге, приємно, нарешті обіграли Азербайджан, чого раніше не вдавалося. Це дуже тішить. До того ж, ми вперше перемогли на цьому турнірі

.

- Збірна грала у досить експериментальному складі…
- Не можна однозначно визначити чи був це експериментальний склад, адже тренеру збірної завжди потрібно переглядати всіх гідних кандидатів у головну команду країни, кожен у різній формі зараз знаходиться, та чимало травмованих - їх потрібно кимось ж кимось замінити. Такі гравці, як Артем Рось, Тарас Кузь, Михайло Волянюк також мали чудову нагоду отримати досвід виступів на міжнародній арені. Показали вони себе непогано, думаю, в майбутньому вони мають всі шанси бути запрошеними знову.

- Яка зараз ситуація із воротарями національної команди? Адже є чимало гідних кандидатів. Відчувається конкуренція? Які прогнози хто поїде на чемпіонат Європи?
- Конкуренція є, і завжди повинна бути. Без неї просто не буде просування вперед. У попередній список увійшло чимало прізвищ кандидатів. А хто вже остаточно поїде - буде вирішуватися на зборах у Конча-Заспі.

- Скільки часу триватиме цей збір?
- Якщо не помиляюся, з 25 до 28-го січня. Ми будемо мати дворазові тренування.

- Конфуз трапився у матчі зі збірною Туреччиною - воротарям, звісно, не рідко вдається відзначитися в матчі, але у даному випадку, єдиний гол у актив турецької команди записав…
- Я… Так, це була повністю моя помилка, я це признаю.

- Чи розкритикував, можливо, які-небудь індивідуальні настанови дав тобі Геннадій Лисенчук, як колишній воротар?
- Та ні, нічого особливого, лише звичайні робочі розмови. Десь вказав на помилки, десь - порадив, як зіграти правильно.

- Доречі, на бакинському турнірі грали новими м'ячами. Традиційне питання перед чемпіонатами - як тобі цей м'яч «Adidas Tango 12»? Яка його специфіка як для голкіпера?
- На тренуванні перед початком турніру ми вперше побачили ці м'ячі, і здалося, хоча може так і є, - що вони більш комфортні для польових гравців - швидко летять, більше стрибають. А виглядають вони менше свого розміру. Але це візуально лише. На початках ці фактори викликали деяке занепокоєння, але, з часом, ми привикли до них. Фактично після першої гри різниці не відчувалося у порівнянні з іншими м'ячами.

- Як вважаєш, які шанси збірної України на Євро? Сержао заявив, що для Азербайджану завдання мінімум - півфінал…
- Шанси у нас доволі непогані. Вважаю, що заглядати наперед, чи вийдемо ми у фінал чи півфінал - неправильно. У будь-якому разі треба виходити із групи, а хто б не попав нам далі - з усіма можна грати. Потрібно добиватися результату у кожній грі і ще трошки б везіння, тоді, думаю, все вийде. Хочеться звісно якнайвище, вчепитися за медалі, за це і будемо битися.

- Повертаючись власне до теми «Урагану» - чи влилися вже у командну гру новоприбулі Ярий і Павлюк?
- Як на мене - у тактичному плані хлопці одразу ж влилися у гру. Можливо, десь чисто фізично їм важче, бо не мали таких навантажень раніше. Але ще тиждень-два, і я думаю, зараз вони вже в бойовій готовності. Та й з перших днів особливих проблем не було - тому все у них нормально.

- В якому озброєні «Ураган» готується до найближчого матчу? Багатьох хвилює, як із травмованими гравцями? Хто і коли зможе допомогти команді?
- Ті, хто серйозно травмовані, ми знаємо, вибули до кінця сезону, а Сімка, Шотурма, сподіваюся, у найближчому майбутньому вже відновляться. Можливо, до матчу з «Локомотивом»...

- Ще одне цікаве спостереження: Сержао двічі відзначився у ворота Литвиненка на турнірі в Баку. А в «Урагану» якраз попереду важливий матч з «Локомотивом». Цей фактор якось наштовхне на результативність франківську команду?
- Я не знаю, чи тут варто проводити паралелі. Сержао - хороший гравець, забивати його робота, а чи він заб'є у грі з харківською командою, чи хто-небудь інший - вже немає різниці. Головне, щоб наша команда зібралася і перемогла. Адже всі тільки так і будуть налаштовуватися.

- Теперішнє турнірне становище трійки лідерів Екстра-ліги - цілком закономірне і заслужене?
- Я думаю, що повністю відповідає рівню, який показують команди. Тут не може бути нічого не по заслугах. Ще є за що боротися і ми хочемо підтвердити чемпіонство. Хай не зважаючи на травми, які нас скосили, будемо йти до кінця.

Андрій СТАДНИК

Фото сайту www.uragan.if.ua

Источник Sport.ua
По теме:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Футзал | 03 мая 2024, 22:55 0

В финале ЛЧ 5 мая сыграют испанские клубы Барселона и Пальма