Євген ВАЛЕНКО «Нам ніби наврочили…»

Гравець івано-франківського «Урагану» про незрозумілі процеси, що відбуваються в команді

- Ще один поспіль неприємний результат для твоєї команди - «Моноліт» здобуває 3-тю перемогу в чемпіонаті, а для «Урагану» це 3-тя поразка за 5 останніх матчів, за які команда набрала лише 4 очка і пропускає 22 м'ячі у свої ворота... У чому ж головна проблема «Урагану»?
- Основна проблема - це велика кількість травмованих гравців у нас в команді і причому їх кількість збільшується від гри до гри. Ми на рівному місці ламаємося, так ніби хтось нам наврочив. І головне, що не у стикових моментах поєдинку, а люди ламаються самі по собі... У Харків ми приїхали у складі лише 7-ми гравців + три воротаря. Але в перших ж змінах пошкодження зазнав і Роман Кіндратів.



- Як стан здоров'я Романа Кордоби, який травмувався у попередньому матчі?
- Мінімум місяць він проведе із гіпсом, а подальший термін відновлення ще поки невідомий.

- Тобто ключова проблема - кадрова?
- В принципі, так. Але це не звільняє від відповідальності тих гравців, які залишилися в строю…

- Можливо, також має місце нестача зіграності?
- Не думаю. Гравці вибувають, але ми тренуємося, і кожен має у будь-якій четвірці показувати однаковий рівень. У нас одна схема гри, і з ким б ти не грав, у якому складі, ти повинен її дотримуватися. Ми за тиждень провели три гри, тому наш суперник і фізично був свіжіший, бо 25 днів не мав офіційних поєдинків.

- Завдання на матч з «Монолітом» було...
- Так як у нас невелика кількість гравців, то основна задача була - гра від оборони, і використовувати контратаки.

- Вихід п'ятого польового так рано на 26-й хвилині - не був помилкою? За рахунку 2:0, команда пропускає ще 3 голи в порожні ворота...
- В будь-якому випадку це не було рано. Нам потрібно було зіграти впевнено, не спішити, розхитати і вимучити суперника, оскільки часу у нас залишалося вдосталь. Але десь і через цей непоспіх ми і пропустили необов'язкові голи.

- Після матчу вже був вже розбір моментів?
- Ще поки, після приїзду, ні. Вже як збереться вся команда, то будемо працювати - розбір, і тому подібне.

- Відрив вже теперішніх лідерів не бентежить?
- Я вам скажу, що наша проблема - це те, що ми втрачаємо очки у матчах із командами, які знаходяться нижче нас у турнірній таблиці. У «Енергії» і «Локомотиву» такого немає. Тому ми не набрали такої ж кількості. 10 очок різниці - це ще не критично, із прямими конкурентами будемо грати і вдома і на виїзді, і будь-які наслідки ще є можливими. Не можна сказати, що нереально наздогнати лідерів, тому не варто ставити хрест на золотих медалях.

- Що потрібно змінювати у грі «Урагану», і чи побачимо щось інше у другій половині чемпіонату, в якому напрямку буде рухатися команда?
- У нас командна гра одна. З лазарету навряд чи хтось нам зможе допомогти найближчим часом. Чув лише, що хіба Максим Павлюк, який ніби повертається, може долучитися.

- Твої побажання для читачів та вболівальників до Нового року…
- Хочу в першу чергу побажати здоров'я, як ми переконуємося, це найголовніше. І у нашій професії на першому місці, і у всіх загалом, думаю, також. Подякувати хочу за постійну підтримку. Ще рано нам усім опускати руки, ще півчемпіонату попереду…

Андрій СТАДНИК, Sport.ua, фото www.uragan.if.ua

Источник Sport.ua
По теме:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Теннис | 05 мая 2024, 16:51 2

Стефанос Циципас и Паула Бадоса больше не вместе

Комментарии