Иван ШИЦ: «Возьмем наш стадион в долгосрочную аренду»

Директор «Говерлы-Закарпатья» подвел итог первой части сезона

Першу частину турнірної ходи «Говерли-Закарпаття» аналізуємо у компанії генерального директора клубу Івана Шіца.

- Яким бачило першу частину сезону керівництво ужгородського клубу?

- Якщо брати всю осінню частину загалом, то вважаю, що команді слід поставити тверду четвірку. Колектив по ходу чемпіонату набирав оберти, адже прийшло дуже багато нових футболістів. Нехай з початку чемпіонату очки набиралися складно, але тим не менш стабільно. Багато матчів вигравали з рахунком 1:0, але що вдієш, звісно, краще п'ять разів перемогти з таким підсумком, аніж 5:0, але лиш одного разу. Практично всю дистанцію пройшли без провалів, за винятком гри із «Кримтеплицею», де програли по ділу. Поразку ж у Львові вважаю нещасним випадком. А щодо всього іншого, вважаю: команда поставлене завдання в осінній частині виконала.

- А 7 очок - це комфортний гандикап для виконання завдання?

- Вважаю, що не 7, а 11, адже саме на стільки пунктів ми випереджаємо «Севастополь».

- Себто в те, що «Арсенал» або ж «Кримтеплиця» втрутяться у розподіл місць у прем'єр-лігу, ви не вірите?

- Ще можна повірити у спроможність поборотися за це «Кримтеплиці», але «Арсенал», мені здається, не витримає конкуренції.

«Відіграли практично одним складом»

- Стиль «Говерли-Закарпаття» став досить закритим, команда дуже мало пропускала, але при цьому небагато забивала. Не став несподіванкою такий варіант гри від Олександра Севидова?

- Якщо клуб ставить перед собою серйозні завдання, то вже автоматично виникає проблема - якнайменше пропускати. Дуже добре заграв наш закарпатський воротар Саша Надь. Це важливий факт. Але сам Севидов відзначає, що захисна ланка не є найсильнішою в нашій команді. Майже весь турнірний шлях відіграли практично одним складом. Але повторюся: команда виконала завдання, а те, яким чином це було зроблено - справа інша.

- Проте до цього могло і не дійти, адже на початку сезону виникли серйозні проблеми з атестацією…

- Перебудови ніколи не проходять легко. Як кажуть мудрі люди, не дай вам Бог жити під час змін. Так і у нас. Змінилося вище керівництво клубу - і неочікувано вискочили заборгованості перед кількома футболістами, яких було звільнено з команди. Тому були турботи щодо атестації з фінансових критеріїв, але на сьогодні всі ці питання офіційно є закритими, і жодних претензій до нас немає.

- Та все ж знову постає питання щодо можливості грати на ужгородському стадіоні «Авангард». Чому цей момент постає з певною періодичністю?

- Тут переговори вже практично дійшли фінішу. Існують домовленості з обласною та міською радами про передачу стадіону на баланс клубу. Мова йде про довгострокову оренду, щоб була можливість привести стадіон до ладу. Клуб бажає привести арену принаймні до рівня прем'єр-ліги, і такий варіант власності є прийнятним та розв'язує руки. Керівництвом поставлено питання про те, що грати однозначно треба тільки в Ужгороді, хіба, як почнеться капітальний ремонт, то на весняну частину сезону шукатимемо іншого місця для домашніх поєдинків. Але таких матчів залишилося не так уже і багато, тому проблеми в цьому не бачу.

- На домашні матчі ужгородців приходять доволі мало глядачів. Чи ведеться якась робота з уболівальниками для покращення цього показника?

- Звісно, ми зацікавлені в тому, щоб стадіон був заповнений. Але треба сказати, що наші вболівальники досить розбещені. Можливо, через постійні стрибки між лігами, через що і певне прізвисько клуб отримав. Ми стараємося, робимо афіші й анонси на досить високому рівні, також працюють задля цієї мети обласне телебачення і радіо. Думаю, коли команда повернеться до прем'єр-ліги, глядачі повернуться на стадіон.

«Змінилося ставлення господаря до клубу»

- Що змінилося в структурі клубу з приходом на посаду віце-президента Олександра Шуфрича?

- Кардинальних змін, на перший погляд, і не було. Але змінилося ставлення господаря до клубу. Себто зв'язок між ланками, як-от між нами, працівниками клубу та вищим керівництвом, став тісніший. Мені особисто вже легше працювати. Адже коли робота йде напряму, оминаючи зайві бюрократичні перепони, можна оперативно вирішувати будь-які питання. Стабільнішим стало фінансування клубу. Якщо ще вдасться розпочати реконструкцію стадіону, то це вже вагомий плюс.

-Упродовж сезону ходили чутки щодо можливого переходу деяких гравців, зокрема, Олександра Надя. Чи відповідає ця інформація дійсності?

- У сьогоднішньому житті не тільки українського, але й європейського та світового футболу в кожного гравця є агент. А основна їхня ціль - звісно, заробляння грошей, для цього і розповсюджуються чутки. Проте особисто щодо Надя скажу: до нас надійшло одне офіційне звернення від футбольного клубу «Таврія», а все інше було на рівні розмов з боку Харкова, Полтави... Щодо інших гравців предметного інтересу поки немає.

- Не секрет, що коли команда планує переходити до прем'єр-ліги, то створювати команду для участі там треба вже зараз. Яке зимове підсилення планується?

- Такі питання є в преференції нашого тренерського та селекційного складів. Але скажу, що підсилення обов'язково буде, бо воно потрібне.

Юрій ОРОС, газета «Український футбол»

Источник Sport.ua
По теме:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Футбол | 07 мая 2024, 19:45 0

Экс-тренер «Александрии» пошел по стопам Юрия Вернидуба