Василий КАРДАШ: «Динамо сможет забить не один гол Сток Сити»

Экс-игрок «Динамо» о перспективах киевлян в ЛЕ

Про єврокубковi перспективи київського клубу кореспондент «Експресу» поговорив iз Василем Кардашем, екс-футболiстом «Динамо» та нацiональної збiрної України.

- За два тури до закiнчення групового раунду лише один наш клуб матиме серйозне випробування...
- Так. «Металiст» i ««Воскла» вже все вирiшили. Харкiв'яни дуже порадували нас на мiжнароднiй аренi. Команда Мирона Маркевича - єдина свiтла пляма в єврокубках. «Ворскла» вище за голову не стрибнула, але все одно має постаратися i принести бодай якiсь очки в рейтингову скарбничку України. Ну а «Динамо»? Пiсля матчу з англiйцями ми знатимемо, чи продовжить команда боротьбу за єврокубкову весну. Ймовiрно, у гостях киянам буде легше пробити оборону «Сток-ситi», анiж у домашньому поєдинку.

- Чому ви так прогнозуєте?
- Англiйськi клуби самi грають i дають грати супернику. Так, у Києвi вони вiдiйшли вiд цих принципiв i зайнялися лише руйнуванням атак «Динамо». Це було в гостях. А в рiдних стiнах буде тиск уболiвальникiв. Не замкнуться ж англiйцi бiля власних ворiт. Усе одно атакуватимуть. Виникнуть дiрки в оборонi. Тому, менi видається, кияни зможуть забити не один гол.

- Одна з трансферних нiмецьких компанiй оцiнила вартiсть усiх футболiстiв. Як гравцi «Динамо», так i «Сток-ситi» загалом вартують понад 100 мiльйонiв євро. Вони справдi рiвнi за класом?
- «Динамо» -- гранд українського футболу. «Сток-ситi» -- середнячок чемпiонату Англiї, найсильнiшої першостi планети. Та недаремно цей клуб потрапив у число команд, хто представляє Англiю в єврокубках. Вони справдi мають у своєму розпорядженнi дорогих виконавцiв. I є результат. Англiйцi набрали десять очок. Хоча у футболi не завжди лiдирують сильнiшi. Сила клубу вимiрюється у таких матчах, коли з рiвних суперником потрiбно конче перемогти.

- Навiть якщо «Динамо» пройде груповий бар'єр, усе одно можна назвати цей сезон провальним для українських команд.
- Авжеж. Ми звикли, що навеснi грають три нашi клуби. «Шахтар» уже вибув. У Лiзi Європi будуть одна або двi українськi команди. Не про такi результати мрiяли перед початком єврокубкового сезону. Ми зробили крок назад.

- Чим пояснити такий регрес?
- Вiрю, що це просто збiг обставин. Це я кажу про весь український футбол. А якщо аналiзувати гру кожної команди зокрема, то результати закономiрнi. Ось «Шахтар» явно не заслужив виходу з групи. Тут вилiт цiлком логiчний. «Ворскла» лише починає набирати досвiду. Також нiхто не очiкував феєрiї. Та це не значить, що наш футбол зробив крок назад. Провально виступили лише деякi клуби.

- Може, причина в тому, що не всi нашi клуби на перше мiсце ставлять виступи в єврокубках? Ось Мирон Маркевич якось заявив, що прiоритет «Металiста» -- чемпiонат України...
- Нi-нi. Мирон Маркевич лукавив. Я не бачив жодної гри Лiги Європи, в якiй вiн виставляв би резевний склад. Так, зараз Маркевич уже може експериментувати в поєдинку з «Аустрiєю», бо команда мiцно закрiпилася на першому мiсцi.

Певен, усi нашi клуби ставили перед собою максимальнi завдання. Вони ж б'ються в чемпiонатi України для того, щоб представляти країну на мiжнароднiй аренi.

Источник Sport.ua
По теме:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Бокс | 06 мая 2024, 14:13 5

Александр объяснил западным СМИ, что Василий виноват в этом сам

Комментарии