Карпаты – Шахтер. Анонс

«Шахтар» знову може стати на львівські «граблі»

У неділю, 27 листопада, «Карпати» на стадіоні «Україна» прийматимуть одного з лідерів чемпіонату «Шахтар». Донецька команда вийде на поле з рішучим настроєм, намагаючись реабілітуватись за провальний виступ у груповому етапі Ліги чемпіонів. Разом з тим, «Карпати» цього року вже двічі перемагали «Шахтар» - у лютому в іспанській Ла-Манзі у фіналі Copa del Sol та в березні цього року у Львові в рамках чемпіонату. Тож, «зелено-білі» налаштовані дати новий бій «помаранчево-чорним».

Цей матч буде ювілейним, 60-м очним поєдинком, починаючи ще з 1965 року. У національних чемпіонатах суперники зустрічалися вже 37 разів, причому у Львові баланс 18 матчів вказує перевагу «Карпат»: 8 перемог, 4 нічиї та 6 поразок, різниця м'ячів 18-20. Саме в матчі з «Шахтарем» «Карпати» 5 квітня 1992 року здобули свою першу перемогу в чемпіонатах. Саме в матчі проти «Карпат» 12 травня 2004 року відбувся дебют Мірчі Луческу на тренерському містку «Шахтаря».

«Родзинкою» протистояння є те, що троє нині діючих гравців свого часу виступали за обидва клуба - карпатівці Артем Федецький ( у «Карпатах» - на правах оренди у «Шахтаря»), Ігор Ощипко, та гірник - Василь Кобін. А матч суперників у першому колі в Донецьку завершився мінімальною перемогою «Шахтаря» - 2:1. Рахунок відкрив бразильський легіонер «Карпат» Даніло Авелар, а після перерви господарі таки вирвали перемогу - після ударів бразильців Вілліана та Тейшейри.

Поточна безпрограшна гостьова серія «Шахтаря» тягнеться ще з минулого чемпіонату і триває вже 9(!) ігор. Тож, «Карпати» мають нагоду перервати цю приємну для гірників ігрову виїзну серію. Розсудить один з центральних поєдинків туру 35-річний Юрій Вакс зі Сімферополя, при якому «Карпати» набирали очки у двох з чотирьох матчах, а гірники у двох іграх здобували лише перемоги.

Підвищений ажіотаж у Львові довкола цього поєдинку відчувається і вже з вівторка триває попередній продаж квитків на матч проти діючого чемпіона. Додатковим стимулом для повної самовіддачі гравців «Карпат» і досягненням ними позитивного результату має стати той факт, що день гри проти «Шахтаря» співпав з днем народження почесного президента ФК «Карпати» Петра Димінського.

Юрій НАЗАРКЕВИЧ

Ориентировочные составы:

«Карпаты»: Тлумак - Гомес, Милошевич, Балажиц, Гирский - А. Ткачук, Мартынюк, Худобяк - Кополовец, Федецкий, Лукас

«Шахтер»: Рыбка - В. Шевчук, Кучер, Ракицкий, Срна - Хюбшман, Фернандиньо, Виллиан, Мхитарян - Тейшейра, Луис Адриано

Травмы: Данило Авелар, Зенев («Карпаты») - Алан Патрик, Пятов («Шахтер»)

Дисквалификации: нет

Котировки букмекеров:
Bwin - 10,00 - 4,70 - 1,30
WilliamHill - 8,00 - 4,50 - 1,28

27 ноября, воскресенье
«Карпаты» - «Шахтер»
Львов. Стадион «Украина». 16.00
ТВ-трансляция на телеканале «Футбол»
Арбитр: Юрий Вакс (Симферополь)
Прогноз Sport.ua - 1:1111111

Источник Sport.ua
По теме:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Авто/мото | 06 мая 2024, 00:35 3

Макларен абсолютно по делу выиграл у Ред Булла

Комментарии