Александр ЯКОВЕНКО: «Зимой попытаюсь сменить клуб»

Украинский легионер «Андерлехта» недоволен своим положением в клубе

Добiгає кiнця сезон у чемпiонатi Бельгiї, де лiдирує брюссельський «Андерлехт», команда нашого футболiста Олександра Яковенка. Та в загальний успiх цього клубу українець, на жаль, великого внеску не робить. Вiн значно частiше сидить на лавi запасних, анiж виходить на поле. Про своє становище в «Андерлехтi» Яковенко розповiв в iнтерв'ю «Експресу» .

- Олександре, влiтку ви повернулися до «Андерлехта» iз «Вестерло», де грали на правах оренди. Не шкодуєте?

- Влiтку я не мав вибору, бо ще два роки належу «Андерлехту». А менi не дають шансу. Якщо до зими нiчого не змiниться, то пiд час мiжсезоння спробую змiнити клуб.

- Знову пiдете в оренду?

- Побачимо. До завершення сезону ще мiсяць. Можливо, щось в «Андерлехтi» змiниться на мою користь.

- Яка причина того, що ви не виходите в основi? Що на те каже головний тренер Арiєль Якобс?

- Я не знаю. Упродовж усього лiта мене просили залишитися в «Андерлехтi», не вiдпускали в жоден iнший колектив, хоча пропозицiї були. Представники брюссельського клубу дали чiтко зрозумiти, що вони на мене розраховують. Але ж тренер, мабуть, менi не довiряє. Чому? Цього не можу збагнути анi я, анi президент та генеральний менеджер клубу.

Iз наставником я не спiлкувався, адже вiн нiколи не веде iндивiдуальних розмов iз пiдопiчними. Тож не знаю справжнiх причин його дiй.

- Якщо змiнювати прописку, то в яку країну варто прямувати?

- Якщо брати до уваги побутовий бiк, то менi комфортно у Бельгiї, адже тут я вже шiсть рокiв. У нас пiд боком -- Голландiя. Влiтку аж три сильнi тамтешнi клуби хотiли бачити мене у своєму складi. Прийде зима, i ми з агентом Андрiєм Головашем вирiшимо, що ж далi робити.

- Ви сказали, що в побутовому планi вам комфортно у Бельгiї. Чим ця країна вабить?

- Менi дуже iмпонує Брюссель. Я народився у Києвi i звик до великих мiст. Коли жив у менших, то вiдчував дискомфорт. Брюссель -- чималий, тут багато можливостей. Маса магазинiв, ресторанiв, спортивних клубiв, один iз яких вiдвiдує моя дружина. Крiм того, тут дуже багато паркiв -- є де погуляти з сином. Несторовi трохи бiльше року, почав ходити. I навiть м'яч копає. Веселий хлопчик! На Новий рiк усi разом приїдемо до Києва.

- У Бельгiї три державнi мови..

- Це не проблема. Я чудово вивчив французьку, фламандську, а в школi - нiмецьку. Вона дуже схожа на фламандську. Iз мовою проблем нiколи не було.

Источник Sport.ua
По теме:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Бокс | 19 мая 2024, 06:15 13

В Эр-Рияде (Саудовская Аравия) прошло большое шоу бокса

Комментарии