Валерий ФЕДОРЧУК: «Мы были не готовы к голу Карпат»

Игрок «Кривбасса» согласен, что ничья - справедливый результат в матче с львовянами

По завершенні матчу в Кривому Розі один з лідерів «Кривбаса» Валерій Федорчук був дуже засмучений. Чому?.. Про це він розповів кореспонденту Інформаційного центру ФК «Карпати».

- Тішитися немає з чого. По-перше, ми втратили два очки, а по-друге, я ні за що отримав жовту карточку. Лише в минулому турі я пропустив дуже важливий поєдинок проти донецького «Металурга» через перебір «гірчичників» і от вже почав заробляти вісти на нову дискваліфікацію.

- Вважаєш, арбітр дав тобі попередження не правильно?
- Мені здається, він і сам не зрозумів, за що показав мені жовту карточку. Був чисто ігровий епізод. Так, контакт із Зеньовим був, але ж це футбол. Жодного наміру травмувати нападника «Карпат» в моїх діях і близько не було. Та там власне і порушення, як такого, не було. Між іншим, суддя не дав свисток, зафіксувавши порушення правил з мого боку. Гра тривала далі, а вже коли м'яч вийшов за бокову лінію, то всі помітили, що Зеньов лежить на газоні. Суддя дозволив вийти на поле лікарям і сам пішов подивитися, що з гравцем «Карпат». Я також підійшов до Зеньова. Хотів вибачитися, якщо десь його ненароком трохи зачепив і наніс йому ушкодження. І тут суддя вирішив дати мені попередження. Я був просто в шоці. Де тільки таких суддів знаходять?..

- А що скажеш про гру?
- Початок видався трохи сумбурним. Напевне, ми надто сильно хотіли якомога швидше забити. «Карпати» зараз не є впевнені в собі, тому швидкий гол міг нам суттєво допомогти їх обіграти. Однак емоції трохи заважали грати розсудливо. Тим не менше, моменти у нас були і то достатньо. От тільки реалізувати їх нам ніяк не вдавалося.

- Але зрештою в першому таймі ви таки забили...
- Так, але гол вийшов курйозний. Якщо відверто, то нам в цьому епізоді трохи повезло. А точніше підсобили самі карпатівці. Втім, напевно це не випадково. Бо хоча гол ми й забили курйозний, щонайменше на рахунок 1:0 ми в першому таймі таки награли.

- В другому таймі все дуже сильно змінилося. Ви надто рано повірили, що перемога у вас вже в кишені?
- Та ні, що ви. Навпаки, ми дуже хотіли по перерві продовжити атакувати і постаратися пошвидше дотиснути «Карпати». Думаю, якби забили ще хоча б один гол, то все в цій грі було б зрозуміло. Рахунок 2:0 суперника остаточно добив би.

- Але вийшло, що забили не ви, а «Карпати».
- Саме так і сталося. Скажу відверто, що ми до такого повороту подій були не готові. А гол «Карпати» забили дуже хороший. Я не пам'ятаю, хто це так класно вирізав подачу зі штрафного на ближню стійку (Мартинюк - Авт.), але скажу, що зробив він це просто супер. Та й Мілошевіч головою зіграв дуже майстерно.

- Склалося враження, що на вашу оборону негативно вплинув вихід Кузнецова. Ваші захисники його перестрашилися чи що?
- Можливо, але точно скажу, що гра в другому таймі змінилася не на нашу користь. А потім у нас було ще й вилучення. Однак, в меншості ми додали в грі і почали знову створювати моменти. Я в той момент пригадав гру з «Оболонню» і подумав, що вилучення знову пішло нам на користь.

- То може «Кривбасу» потрібно в кожній грі починати одразу з вилучення?

- (Сміється - Авт.) Треба подумати, можливо, в цьому щось і є. А коли серйозно, то напевно в меншості кожен мобілізується, щоб зіграти не лише за себе, а й за того, кого вигнали. От тому й виходить, що в цій ситуації ми додаємо у грі. Однак забити цього разу, на відміну від матчу з «Оболонню», нам не вдалося...

- ...а в кінці ви ледь не пропустили. То ж, виходить, що могли навіть і програти?
- Так, могли. Але це вже було б несправедливо.

- А рахунок 1:1, на твою думку, справедливий?
- Ми краще грали у першій половині. «Карпати» по перерві явно додали, а в кінці нас притиснули і ледь не додавали. Тож виходить, що це була таки нічийна гра.

- Ти пропустив попередню гру чемпіонату з донецьким «Металургом». Але вже в середу ти можеш зіграти з тими ж таки «металургами». Щоправда тепер вже в кубковому матчі.
- Сподіваюся, що вийду на поле і допоможу команді. У нас в цій грі буде подвійна мотивація. З одного боку, ми хочемо пройти якомога далі в Кубку України, а коли ще й трохи пощастить, то через нього пробитися в Лігу Європи. А чому б і ні? Тим більше, що через кубковий турнір шлях в єврокубки значно коротший. А з іншого боку, у нас величезне бажання взяти реванш за поразку в чемпіонаті. Втім, ми розуміємо, що виграти буде зовсім не просто. Завдання в певній мірі ускладнюється ще й тим, що ми знову гратимемо у Донецьку. Але ми дуже сподіваємося на підтримку наших фанатів. Знаю, що їх чимало збирається приїхати до Донецька. Тож вірю, що спільними зусиллями, коли кожен добре зробить свою справу на своєму місці - футболісти на полі, а фанати на трибунах - ми обіграємо «Металург».

Інформаційний центр ФК «Карпати»
Источник Sport.ua
По теме:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Теннис | 30 сентября 2024, 08:18 7

Людмила и Марта обыграли Катерину Синякову и Тейлор Таунсенд

Комментарии