Александр ВОЛОВИК: «Наше задание - путевка в еврокубки»

Донецкий «Металлург» готовится к отвественной игре с «Карпатами»

11-ий тур Прем'єр-ліги наступного понеділка буде закривати матч у Донецьку, в якому місцевий «Металург» прийматиме «Карпати». Підопічні Володимира Пятенка, на відміну від «зелено-білих», зараз перебувають на підйомі - в трьох останніх іграх здобуто три перемоги з сумарним рахунком 6:1. Звісно, розраховують донеччани на перемогу і в грі з львів'янами. В усякому разі, 25-річний захисник «Металурга» Олександр Воловик у розмові з кореспондентом Інформаційного центру прямо заявив, що він та його партнери виходитимуть на матч з «Карпатами» виключно з думкою про те, аби продовжити переможну серію своєї команди.

- Олександре, що скажеш про останній поєдинок чемпіонату в Луцьку? Важко було переграти команду Віталія Кварцяного?
- Зараз у нашому чемпіонаті прохідних матчів майже немає. Перед кожною командою стоять доволі серйозні завдання. Та й рівень команд помітно вирівнявся. А з «Волинню» завжди непросто грати. У них дуже габаритна команда, всі гравці справжні атлети. Боротися з ними зовсім непросто. Тим більше на їхньому полі. До того ж перед тим вони зазнали великої поразки від «Шахтаря» в Донецьку. А тому хотіли дуже реабілітуватися перед своїми вболівальниками.

- Однак у підсумку вам все ж вдалося отримати перемогу.
- Так, але гра далася не просто. Про такі ігри часто говорять, що боротьба триває до першого гола - хто його забиває, той і виграє. Так сталося і в цьому матчі. Можливо, нам трохи й поталанило. Слава Чечер після подачі кутового забив дуже важливий гол. Утім, я вважаю, що випадковостей у футболі не буває. Раз ми забили - значить, заслужили. Тим більше, зі стандартів наш капітан забиває досить часто. Можна сказати, це його фірмовий номер.

- З кутового Чечер забив і «Карпатам» у грі наприкінці минулого сезону.
- Непогано було б, щоб він це зробив і в наступній нашій грі у чемпіонаті (сміється. - Авт.).

- Між іншим, яке завдання стоїть перед «Металургом» в Кубку України?
- У нас є завдання на сезон: вибороти путівку в єврокубки. А як ми це зробимо - через чемпіонат чи через Кубок, значення немає. Тому будемо намагатися йти в Кубку до кінця.

- Справді, ви виграли три останні матчі Прем'єр-ліги. Але перед тим була серія з трьох поразок. Що стало їх причиною?
- Важке і болюче питання. Із «Зорею» нам десь не пощастило. Ми мали моменти, але, на відміну від суперника, не змогли забити. В Харкові, самі розумієте, проти «Металіста» грати дуже важко. А от домашня поразка від «Таврії» - це насправді наш борг перед вболівальниками, але в середу у Кубку ми використали нагоду поквитатися з кримчанами.

- У «Карпат» також є «борг» перед «Металургом» за поразку 1:4 наприкінці попереднього сезону. Вони, напевне, також схочуть вам його повернути в наступний понеділок.
- Сподіваюся, що їм це не вдасться зробити. В усякому разі, ми будемо виходити на гру з думкою виключно про перемогу. Адже нам потрібно надолужувати втрачене в тій програшній серії, про яку ви згадували, і тим самим спробувати увійти в зону єврокубків.

- Той факт, що «Карпати» зараз перебувають внизу турнірної таблиці, в сумі зі спогадами про перемогу 4:1 в останній очній зустрічі, не можуть розхолодити «Металург»?
- Ні, недооцінка суперника - це не про нас. Ми поважаємо кожного суперника і на кожну гру налаштовуємося по-бойовому. Той матч, про який ви згадуєте, не мав великого значення ні для нас, ні для «Карпат». Просто так склалося. А зараз зовсім інша справа - очки дуже потрібні обом командам. Ну а той факт, що Львів внизу турнірної таблиці, то цього, звичайно, ніхто не очікував. Навряд чи задоволені таким станом речей і гравці «Карпат». Тому зараз вони можуть бути особливо небезпечні. Адже ні для кого не секрет, що поранений звір небезпечний вдвічі більше.

Інформаційний центр ФК «Карпати»

Источник Sport.ua
По теме:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Футбол | 02 мая 2024, 21:45 0

На Олимпиаду от Азии пробились Япония, Узбекистан, Ирак

Комментарии