Михаил БУРЧ: «Шовковскому нужно заканчивать карьеру»

Экс-голкипер «Волыни» и «Вереса» о проблемах вратаря №1 для киевского «Динамо»

24 вересня відбудеться головний матч українського футбольного чемпіонату - київське «Динамо» прийматиме донецький «Шахтар». Напередодні цього поєдинку вболівальників «Динамо» турбує форма основного воротаря команди Олександра Шовковського. У вересневих поєдинках він припустився трьох грубих помилок: за збірну - у матчі проти Уругваю, за клуб - у поєдинках з «Іллічівцем» та «Чорноморцем».

- Я думаю, Шовковському пора закінчувати кар'єру, - каже колишній голкіпер луцької «Волині» та рівненського «Вереса» Михайло Бурч, 51 рік. - Він не може розвиватися сам у 36 років і не дає це робити молодим голкіперам. Треба йти, доки вболівальники «ганьба» не кричать - «Динамо» завжди грає під тиском. Олександра підводить елементарна неуважність: воротарська школа в нього є, тому нічим іншим пояснити помилки при прийомі м'яча не можна. Я можу зрозуміти розслаблення в грі з «Іллічівцем», там 3:0 рахунок був. Але як можна ловити ґав із сильним Уругваєм та «Чорноморцем» за рахунку 0:0 - не уявляю. Явні психологічні проблеми: я, коли пропускав безглуздий гол, забував про нього за 15 хвилин, але Шовковський, судячи з усього, відходить довго.

21 вересня «Динамо» проведе поєдинок Кубка України проти кременчуцького «Кременя». Наставник столичної команди Юрій Сьомін підвердив, що у стартовому складі вийде Максим Коваль, дублер Шовковського .

- Абсолютно логічне рішення, - каже експерт. - Коваль - урівноважений голкіпер: торік його кинули одразу під «Аякс», і він зіграв гідно. Зрозуміло, що в Кременчуку багато роботи не матиме, але якщо зробить її добре, то цілком може вийти у стартовому складі проти «Шахтаря». Я, на місці Сьоміна, так і вчинив би.

gazeta.ua

Источник Sport.ua
По теме:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Футбол | 16 июня 2024, 23:56 36

Родоначальникам футбола хватило для победы одного гола Беллингема

Комментарии