Карпаты – Металлист. Анонс

Чи пригальмує «Металіст» у Львові?

У неділю, 28 серпня, у заключному матчі туру непримиримі в останні роки суперники «Карпати» та «Металіст» після четвергових виступів у Лізі Європи на стадіоні «Україна» проведуть матч у Прем'єр-лізі. «Зелено-білі» намагатимуться здолати «жовто-синіх», завдавши їм першої поразки у чемпіонаті, і разом з тим покращити своє турнірне становищ. Ця перемога може стати подарунком ветерану «Карпат», спортивному директору клубу Степану Юрчишину, якому в день гри виповниться 54 роки.

Зрозуміло, що після єврокубкових матчів настрій у суперників полярний, адже «Карпати» вибули зі складу учасників Ліги Європи, а «Металіст» після розгромної перемоги над «Сошо» вже подумками про старт у груповому етапі цих змагань.

В національних чемпіонатах суперники провели 24 гри і лише п'ять разів перемагали «Карпати», в тому числі, чотири рази у Львові. У лютому минулого року підопічні Мирона Маркевича програли у Львові з рахунком 1:2, а в жовтні залишили поле львівського стадіону з перемогою 1:0 після влучного удару Дениса Олійника. А остання зустріч суперників відбулася 30 квітня цього року у Харкові і завершилась бойовою нічиєю 1:1. У карпатівців відзначився Роша Батиста, у гостей - Марко Девіч.

Кадрові втрати Олега Кононова залишаються без змін: після травм за окремою програмою займаються Данило Авелар, Іван Мілошевіч, Андрій Воронков, Володимир Гудима та Ігор Тістик. Через пошкодження в матчі з грецьким ПАОКом попросив заміну і Олег Голодюк. А Мирон Маркевич також має серйозну втрату, бо на поле не вийде дискваліфікований Крістіан Вільягра.

Натомість з особливим настроєм готується до поєдинку львів'янин Андрій Тлумак та харків'янин Сергій Пшеничних, які мають досвід виступів за обидва клуби. Особняком стоїть ця гра і для Мирона Маркевича, який є тренером-рекордсменом «Карпат» за кількістю ігор у національних чемпіонатах (210 ігор).

Для головного арбітра матчу 42-річного Віктора Швецова з Одеси це буде вже 69-а гра у Прем'єр-лізі, в тому числі, восьма за участю «Карпат» (3 перемоги львів'ян, 2 нічиї та 2 поразки) та дванадцята за участю «Металіста» (6 перемог харків'ян, 3 нічиї та 2 поразки). А одночасно і гравців «Карпат» і «Металіста» Швецов виведе на поле вперше.

Юрій НАЗАРКЕВИЧ

Ориентировочные составы:

«Карпаты»: Тлумак - Ощипко, Гомес, Милошевич, Федецкий - Годвин, Ткачук, Худобяк - Кристобаль, Зенев, Лукас

«Металлист»: Горяинов - Фининьо, Папа Гуйе, Торсиглери, Обрадович - Валяев, Эдмар, Тайсон, Соса - Девич, Кристальдо

Травмы: Авелар, Гудыма, Воронков («Карпаты»), Вильягра («Металлист»)

Дисквалификации: нет

Котировки букмекеров:
Bwin - 3,00 - 3,20 - 2,30
William Hill - 2,65 - 3,00 - 2,40

28 августа, воскресенье
«Карпаты» - «Металлист»
Львов. Стадион «Украина». 20.00
ТВ-трансляция на телеканале «Футбол»
Арбитр:Виктор Швецов (Одесса)
Прогноз Sport.ua - 1:1

Источник Sport.ua
По теме:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Хоккей | 03 мая 2024, 21:47 37

Украина стала лучшей командой Дивизиона 1B

Комментарии