Андрей ТЛУМАК: «Львовские болельщики - лучшие!»

Фанаты остальных команд, где он играл, не стоят и половины львовских, считает голкипер

Воротар «Карпат» Андрій Тлумак поділився своїми враженнями від перегляду фільму «Останній аргумент» з Інформаційним центром клубу.

- Фільм, звичайно, хороший. Але мені не сподобалися слова Олега Лужного, коли він говорить, що ми спочатку граємо для фанатів, а вже потім для решти вболівальників. Звичайно, фанати підтримують нас найбільше і тому ми повинні бути найбільше вдячні відповідно їм. Вони підтримують нас в будь-який момент - і тоді коли нам погано, і тоді коли добре. Тому велика вдячність їм за це. Футбол - це не театр. Тобто, футбол - це театр, але не той, куди люди приходять у смокінгах і трішечки аплодують. У вболівальників кожної команди є своя культура. Я вважаю, що наші львівські вболівальники є найкращими. Де я не був, в яких командах не грав, але вболівальники інших команд не вартують і половини того, як вболівають наші фанати.

- Що ти відчуваєш, коли твоя команда в гостях виходить на поле і вас вітають свої фанати? Чи відрізняються ці почуття від тих, які ти відчуваєш на домашніх іграх?
- Це дуже сильні почуття, бо наші фанати багато їздять на виїзди з нами, причому у дуже великій кількості людей. Ці відчуття, насправді, дуже сильні. До прикладу можу привести зустріч минулого сезону в Києві з «Оболонню», коли наші фанати перекричали весь стадіон, який підтримував господарів.

- А часто подібне буває, що карпатівські фанати на виїзді перекрикують фанатів господарів?
- В невеликих містах практично завжди.

- А в останньому матчі з «Динамо»?
- У «Динамо» в Києві дуже велика і сильна група підтримки, але наші фанати дружать з киянами. І нам було дуже приємно, коли динамівські вболівальники скандували «Карпати! Карпати!».

- На налаштування команди на той чи інший матч впливають взаємостосунки між фанатами «Карпат» і тої команди, з якою ви граєте?
- У нас є спортивний принцип - ми граємо за свій клуб. І за великим рахунком ми однаково налаштовуємося на кожного суперника. Але звичайно, ми знаємо, що наші фанати ворогують, скажімо, з фанатами «Чорноморця». І тут, можливо, навіть не стільки ми, скільки вони приходять і нас просять, щоб ми обов'язково виграли в одеситів. Але вже другий рік поспіль ми з «Чорноморцем» вдома граємо в нічию - 1:1. І так виходить, що ми ніби то робимо це їм на зло. Але насправді це не так. Навпаки, завжди в таких поєдинках ми хочемо виграти перш за все для наших фанатів.

- Так все таки, фільм тобі сподобався?
- Так, звичайно. І я зовсім не вважаю, що даремно потратив час, переглянувши його. Думаю, так само як і мої партнери.

Інформаційний центр ФК «Карпати»

Михаил Шаповалов Sport.ua
По теме:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Бокс | 26 мая 2024, 07:01 4

Джордж Гроувз высказался об украинском чемпионе

Комментарии