Карпаты – Сент-Патрикс Атлетикс – 2:0

Прогноз Махона на користь «Карпат» збувся + ВИДЕО

Господарі з перших хвилин заволоділи ініціативою і почали шукати шляхи взяття воріт гостей з Ірландії. В атаці «зелено-білих» діяли Лукас , Сергій Зеньов та Герман Пачеко, але перший небезпечний момент біля воріт «Сент-Патрікса» виник після удару номінального правого захисника Федецького, але воротар зумів перевести м'яч на кутовий. А згодом неприємний для львів'ян епізод стався в центрі поля, коли Даніло Авелар зазнав важкої травми і на евакуаторі залишив поле.

Ірландці майже всією командою на своїй половині поля зустрічали розвиток атак «Карпат», залишивши попереду лише одного Денні Норта. І пройти масовані ешелони оборони «червоно-білих» карпатівцям ніяк не вдавалося. Намагалися завершити атаки дальніми ударами Зеньов та Пачеко, але їм цього дня бракувало влучності. А після дальнього удару Андрія Ткачука м'яч рикошетом від захисника парашутом опустився за поперечиною воріт Гері Роджерса.

І все ж, в одному з епізодів воротар «Сент-Патрікса» грубо помилився, коли не влучив по м'ячу після передачі з глибини поля Ткачука, і Федецький, поборовшись до кінця, випередив захисника і пробив у порожні ворота.

Другий тайм пройшов за тим же сценарієм, що і перший. Ірландці своїми діями демонстрували, що поразка з мінімальним рахунком цілком їх влаштовує і, не поспішаючи, розпочинали гру від своїх воріт.

«Карпати» ж без перестанку атакували, але через брак завершальних передач чимало атак зривалося. До того ж, впевнено на другому поверсі після розіграшу численних кутових діяли захисники, зокрема Бермінгем, та воротар ірландського клубу.

Олег Кононов робить результативну заміну, випустивши на поле свого земляка Андрія Воронкова. Напруга біля ірландських воріт зростає ще більше, але м'яч ніяк не йде у ворота, викликаючи відповідну реакцію у вболівальників.

Поневолі згадався домашній матч «Карпат» у далекому вже 1993 році, коли львів'яни у першій грі в рамках Кубка кубків також приймали іншу команду з Дубліна, але «Шелбурн», і перемогли з рахунком 1:0. Але справедливість таки настала, і вже у компенсовані хвилини «Карпати» ще більше матеріалізували свою перевагу. Ігор Ощипко потужно пробив зі штрафного, але воротар зумів парирувати удар захисника «Карпат», як і Андрія Ткачука, який намагався добити м'яч. А ось настирливий Андрій Воронков таки встиг випередити захисників і воротаря і пробив майже з лінії воріт під поперечину.

Тож «Карпати» перервали свою безвиграшну серію в Лізі Європи, і тепер у неділю під час «зелено-білого» дербі з «Ворсклою» вболівальники чекають на першу перемогу у Прем'єр-лізі.

Юрій НАЗАРКЕВИЧ

«Карпаты» - «Сент-Патрикс Атлетик» - 2:0

«Карпаты»: Богатинов, Милошевич, Ощипко, Гомез, Федецкий, Худобяк, Ткачук, Авелар (Мартынюк, 18), Зенев, Лукас (Кристобаль, 76), Пачеко (Воронков, 61)
«Сент-Патрикс Атлетик»: Роджерс, Пендер, Бермингем, Макмиллан, Шортхолл, Макфаул, Дойл, Малкэхи, Мерфи (Кэрролл, 71), Норт (МакМиллан, 46), Дэли (Краули, 65)
Арбитр: Мартин Стрембергссон (Швеция)
Голы: Федецкий (33), Воронков (93).
Предупреждения: Мартынюк (86) - Малкэхи (45).

Удары (в створ): 20 (8) - 2 (1).
Угловые: 9 - 3.
Офсайды: 2 - 0.

НАША ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦИЯ МАТЧА

Sport.ua

Михаил Шаповалов Sport.ua
По теме:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Футбол | 08 мая 2024, 13:22 88

Оперативное командование «Запад» отреагировало на информацию клуба Первой лиги

Комментарии