Данило АВЕЛАР: «В первом тайме мы играли лучше Шахтера»

Пребывание в «Шальке» не прошло даром для игрока «Карпат»

Бразильський легіонер «Карпат» Даніло Авелар у грі з «Шахтарем» вперше вийшов на поле у складі «зелено-білих» після повернення з піврічної оренди у німецькому «Шальке 04». І саме 89-й номер карпатівців відкрив рахунок у матчі. Зазначимо, що це був перший гол Авелара за «Карпати».

- Коли забив гол, то відчув неймовірну радість. Адже це мій перший гол у складі «Карпат». Минулої осені я зіграв багато матчів як в чемпіонаті України, так і в Лізі Європи. І майже в кожній грі мав шанс забити, причому не один. Але кожен раз чогось бракувало, аби м'яч залетів у сітку - то в штангу влучу, то мимо проб'ю, то воротар класно зіграє. І от нарешті забив. Причому не будь-кому, а самому «Шахтарю» та ще й на «Донбас-Арені». Не буду приховувати, коли м'яч залетів у сітку, моєму щастю не було меж. Однак радість від забитого гола була б набагато більшою, коли б мій м'яч допоміг команді взяти принаймні одне очко. А так...

- На твою думку, «Карпати» заслужили на позитивний результат?
- Звичайно, що так. Адже ми значно краще від «Шахтаря» грали у першому таймі. Якби нам трохи поталанило, то на перерву могли піти й за більшої переваги, ніж в один м'яч. А от у другому таймі ініціативою вже володіли вони, і нам було дуже важко стримувати їхні атаки. Тим не менше, я вважаю, що на нічию ми цілком заслужили.

- Розкажи, як ти забив гол.
- Нічого особливого. При стандартах я завжди приходжу у штрафний майданчик. Адже мій зріст дозволяє мені вести боротьбу на другому поверсі. Худік подав з кутового, я вдало зайняв позицію і вистрибнувши, зумів впіймати м'яча у верхній точці. Удар головою вийшов досить сильний. Та й попав я майже під перекладину. Там стояв їхній гравець, але йому забракло зросту, щоб головою дістати м'яча.

- Минулого року ти відіграв за «Карпати» багато матчів поспіль і, якщо не помиляюсь, жодного разу тебе не міняли. А от цього разу вже на початку другого тайму ти залишив поле. В чому причина?
- Усе дуже просто - я ще функціонально не готовий грати всі 90 хвилин. Адже я не проходив з «Карпатами» літні збори. Після відпустки я приєднався до команди майже зі стартом чемпіонату. Тому наразі окрім командних тренувань, проводжу спеціальні заняття з тренером з фізпідготовки. Сподіваюся, що вже найближчим часом, як і в минулому сезоні, зможу проводити на полі максимум ігрового часу. А в цій грі я вже наприкінці першого тайму відчув, що судоми починають зводити м'язи ніг. За перерву трохи перепочив, але в другій половині мене вистачило не на багато ігрового часу.

- Минулого сезону ти грав на позиції лівого захисника. Натомість проти «Шахтаря» був у середній лінії.
- Грати у півзахисті для мене не є чимось новим. На цій позиції я діяв ще в Бразилії. Кілька матчів у півзахисті я провів і за «Шальке 04». Взагалі, для мене немає великої різниці, на якій позиції діяти - куди тренер поставить, там і гратиму. Головне, виходити в основному складі і бути корисним команді. Але коли вибирати, то мені комфортніше саме в середині поля.

- Спостерігаючи за твоєю грою, багато фахівців відзначають, що ти почав діяти набагато впевненіше.
- Значить, перебування в «Шальке 04» не пройшло для мене даремно. Не буду приховувати, незважаючи на невелику кількість проведених матчів за першу команду, я отримав неоціненний досвід. Навіть тренування поряд з таким гравцем, як Рауль, вартує дуже дорого. Я ще раз переконався, що у футболі немає нічого неможливого, якщо багато працювати і вірити в себе. Тому я в кожній грі виходжу на поле лише з думкою, як спільно зі своїми партнерами здобути перемогу. Але для цього необхідно на кожному тренуванні відпрацьовувати на всі сто відсотків.

Інформаційний центр ФК «Карпати»

Михаил Шаповалов Sport.ua
По теме:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Футбол | 18 мая 2024, 22:40 2

У именитого наставника есть три варианта продолжения карьеры

Комментарии