Богатир з Івано-Франківська протягнув поїзд на 13 метрів

Вага потягу - 45 тонн!

Стронгмен Професіональної Ліги стронгменів України Назар Павлів з Івано-Франківська здивував новим спортивним досягненням. За 1 хвилину він протягнув потяг з пасажирами вагою 45 тонн на 13 метрів. За останній рік це не перший рекорд прикарпатського богатиря. У вересні минулого року Назар разом зі своїм колегою і земляком Романом Шмигельським зуміли зрушити з місця і протягти винищувач МіГ-29 вагою 15 тонн. За 1 хвилину і 21 секунду атлети, котрі одночасно з богатирським спортом займаються штовханням ядра, перемістили літак на 35 метрів.
Тепер же Павлів вирішив самотужки потягнути «Карпатський трамвай».

Карпатський трамвайчик - єдина вузькоколійка, яка збереглася ще з часів Австро-угорської імперії. Колись на ньому переправляли ліс, тепер же цей маленький потяг возить туристів. Ще до спроби рекорду директор Карпатського трамваю Любомир Яцків казав, що зрушити машину непросто - поїзд в два рази важчий за згаданий літак-винищувач, до того ж тягнутиме його один спортсмен, а не два .

Для початку Назар Павлів «розім'явся», протягнувши потяг з одним вагоном: загальна вага конструкції - 30 тонн. А потім, знову вразив присутніх, зрушивши весь склад поїзда. Таким чином 45 тон «подолали» 13 метрів за 1 хвилину лише завдяки силовим властивостям людини. Звісно, зусиллям унікальним.

Сам богатир розповів про несподіваний стимул, який спонукав його до встановлення рекорду:
- Десь один місяць тому мене не взяли на змагання зі штовхання ядра в Криму. Сказали: «немає грошей». Однак не падаючи духом, я вирішив спробувати себе в чомусь іншому.

Після літака й потяга івано-франківський богатир мріє зрушити з місця і який-небудь корабель.

Прес-служба Професіональної Ліги стронгменів України за матеріалами телеканалу «Інтер»

Источник Sport.ua
По теме:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Другие виды | 01 мая 2024, 11:26 0

Блогер Sport.ua Алексей Рыжков – о женском шахматном континентальном форуме, финишировавшем в Греции

Комментарии