Борис КОЛЕСНИКОВ: «Стадионы для Евро окупятся за два года»

Оптимистичный прогноз вице-премьер-министра Украины

Державний концерн «Спортивні арени України», що об'єднує НСК «Олімпійський», ДП «Палац спорту» та ДП «Дирекція з будівництва об'єктів до Євро 2012 у місті Львові», здатний забезпечити високоефективне управління об'єктами, що входять до його складу. Про це повідомив віце-прем'єр-міністр України - міністр інфраструктури Борис Колесніков.

За прогнозами віце-прем'єр-міністра, після чемпіонату Європи з футболу 2012 року ДК «Спортивні арени» вийде на самоокупність завдяки проведенню спортивних змагань та різноманітних концертних виступів.

«Думаю, 1,5-2 роки знадобиться на самоокупність концерну, куди входить «Олімпійський» та Льодовий палац у Києві, стадіон у Львові. Це максимальний термін», - сказав Борис Колесніков.

За словами віце-прем'єр-міністра, створення спортивного концерну - найефективніший спосіб управління об'єктами. Зокрема, буде оптимізовано керівний склад державного концерну - директор та один адміністратор. «Вся діяльність, спортивна та концертна, буде регулюватись єдиним центром», - зазначив Борис Колесніков. Такий принцип буде спрямований на максимально ефективне використання спортивного комплексу «Олімпійський», Палацу спорту та стадіону у Львові.

«Якщо ФК «Динамо» гратиме на Олімпійському стадіоні, нам зрозуміле фінансове управління стадіону. Складніше буде зі Львовом. Льодовий палац - це абсолютно рентабельний проект. Тож бюджетних грошей витрачати не будемо», - підкреслив Віце-прем'єр-міністр України.

Нагадаємо, створення Державного концерну «Спортивні арени України» ухвалено постановою Кабінету Міністрів України від 13 липня 2011 року. Метою проекту є підвищення конкурентоспроможності державних підприємств - учасників Концерну, створення ефективної системи експлуатації та використання відповідних об'єктів спортивної інфраструктури, організація та проведення спортивних, культурно-масових заходів тощо, що відкриє нові перспективи для розвитку новоствореного підприємства.

Згідно з Постановою, основні надходження на утримання об'єктів, що ввійшли до складу концерну (Національний спортивний комплекс «Олімпійський», Державне підприємство «Палац спорту» та Державне підприємство «Дирекція з будівництва об'єктів до Євро 2012 у місті Львові») планується отримати за рахунок проведення міжнародних спортивних та культурно-масових заходів.

ZAXID.NET

Источник Sport.ua
По теме:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Футбол | 05 мая 2024, 15:51 1

«ПСЖ» рассматривает трансфер Андрея летом

Комментарии