Валерій СЕМИШКУР: «Хей психологічно програє Кличку»

Сім років тому Хей переміг українця, але тепер ситуація дещо інша

2 липня на «Імтех Арені» в німецькому Гамбурзі відбудеться об'єднувальний бій у надважкій вазі. Чемпіон світу за версіями IBF і WBO українець 35-річний Володимир Кличко (55 перемог, 49 нокаутів, три поразки, нуль нічиїх) спробує забрати пояс чемпіона WBA у британця Девіда Хея, 30 років (25 перемог, 23 нокаути, одна поразка, нуль нічиїх). Розклади перед боєм для «ГПУ » коментує боксер 36-річний Валерій Семишкур (17 перемог, дев'ять нокаутів, 28 поразок, одна нічия). Він зустрічався з Хеєм 2004 року та програв нокаутом у першому раунді (Валерій народився в Україні, проте виступає під прапором Естонії - прим. sport.ua).

- Хей - реальна загроза для Володимира чи все це роздуте?
- Гадаю, все-таки роздуте. І роздув це Хей. Себе добре виставляє. Прогнозую, що Володимир виграє.

- Кілька років тому ви сказали: «Якщо Хей зустрінеться з кимось із братів Кличків, він зав'яже з боксом після цього поєдинку». Не змінили думки?
- Ні. Володимир переважає Девіда за всіма параметрами. Хей психологічно програє. Кличко спокійний. Читав інтерв'ю Хея. Він розкрив усі свої сторони. Хіба можна оприлюднювати свій план на бій? Обіцяє накинутися на українця і бити його з двох рук. Володимир тримається добре, культурно. А Девіда заносить. Може, він знає, що програє, тому так себе поводить.

- Хей провів п'ять боїв у надважкій вазі. Чи не замало, щоб виходити на найкращого боксера у цій категорії?
- Ні. Девід змагався з непоганими хлопцями. Він дозрів виступати у цій вазі.

- Ви боксували з британцем свого часу. Він змінився як боксер?
- Фізично дуже додав. Набрав м'язової маси. Нахабніше почав боксувати. Техніка залишилася такою ж. Так само намагається нокаутувати всіх. У Хея є слабка сторона - якщо на нього першим накинутися, він може зламатися. Володимирові не треба працювати другим номером. Якщо британець побачить слабинку, почне атакувати.

- Як треба працювати Хею, щоб мати шанси перемогти Кличка?
- Слід атакувати, працювати першим номером, не чекати, коли Володимир битиме свій джеб. Треба розривати дистанцію, виходити на ближню й середню. Чи вдасться Девідові це зробити? Не знаю.

- Чого Володимирові варто остерігатися найбільше?
- Вибухів. Коли Кличко робитиме джеб, Хей може швидко наблизитися і почати завдавати ударів із двох рук. Якщо Володимир дасть себе бити, може повторитися сценарій бою з Валуєвим, коли Хей вдало наближався і відходив на далеку дистанцію.

- Як складатиметься поєдинок?
- Хей перші три раунди почне пресингувати, намагатиметься нокаутувати. Якщо не вдасться, тоді бій може затягнутися до восьмого-дев'ятого раунду, й тоді Кличко нокаутує Девіда.

- Уявімо ситуацію, що Володимир відправляє Хея в нокаут. На думку багатьох, британець - остання надія на порятунок надваговиків від домінування Кличків. Що тоді буде з дивізіоном?
- Нічого. Все буде як і є. Якщо навіть Хей виграє, він не переробить дивізіон. І це не означатиме, що він великий.

- Вірите словам британця, що він залишить бокс, коли йому виповниться 31 рік - 13 жовтня?
- Так. У Девіда мотивація - піти непереможним і заробити нормальних грошей. Він - добрий бізнесмен. Із Гаррісоном 6,5 мільйона доларів отримав, а бою й не було.

Василь ТАНКЕВИЧ

Источник Sport.ua
По теме:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Бокс | 03 мая 2024, 17:45 0

Сможет ли Хайме устроить сюрприз?

Комментарии