Как Карпаты в озере купались

Озеро оказалось платным, а денег в плавках у игроков львовского клуба не отыскалось...

Австрія - унікальна країна. Тут за все треба платити. Їдеш по австрійських дорогах - плати, за автобан - плати, за Інтернет - плати, навіть за купання в гірському озері також слід викласти кілька євро. Але «Карпати» теж... унікальні!

Ранкове тренування почалося у звичному режимі. Спершу на поля виїхали голкіпери Мартін Богатінов, Андрій Тлумак та Роман Данкович. Майже півгодини вони працюють з тренером воротарів Володимиром Васютиком та тренером з фітнесу Олегом Гупкою. Згодом, коли приїжджають польові гравці, воротарі підключаються до загальної роботи. Сьогодні карпатівці майже увесь час провели з м'ячами, відпрацьовували тактичні напрацювання та комбінації. Багато чого у гравців вдавалося, тож не дивно, що Олег Кононов після фінального свистка похвалив усіх за добру роботу. А оскільки над Альпами стоїть прекрасна погода, колективне рішення було таке - їхати на озеро купатися. Тим паче, що озеро Валькзее знаходиться на півдорозі між полями та готелем.

В автобусі Олег Кононов та Борха Гомез спробували спрогнозувати результат сьогоднішнього півфінального матчу молодіжного чемпіонату Європи між збірними Білорусії та Іспанії. Коуч «Карпат» сказав: «Ставлю 70% на білорусів і 30% на іспанців». Почувши таке, Борха засміявся і свій прогноз не говорив. Він навіть не сумнівається, хто вийде у фінал турніру...

Раптом іспанський захисник поглянув у вікно і вигукнув: «Катастрофа!». Так він відреагував на лікарів, масажистів та кількох тренерів, які залишилися на полі, щоб пограти в квадрат. А емоції Борхи були пов'язані з палючим сонцем, яке, за його словами, спалить їх за короткий час.

Невдовзі карпатівський автобус зупинився біля одного з пірсів на озері і три десятка людей в одних лише зелених шортах вже за кілька секунд пострибали у воду. Тих, хто йшов останніми, намагався зупинити, очевидно, місцевий орендатор цієї ділянки озера. Розуміючи, що він має справу з іноземцями, він показав на пальцях усім зрозумілий жест - мовляв, платіть гроші. Той, кому адресувалися ці жести, показував, що заплатить наступний, а він, у свою чергу, показував рукою ще кудись. Врешті-решт хтось з гравців спробував пояснити орендатору, що грошей у плавках в нього нема і вони неодмінно розрахуються з ним наступного разу, коли навідаються сюди ще. Та й покупатися вони збираються не довго, усього п'ять хвилин. Аж тоді австрієць спокійно повернувся до своїх справ...

На пірсі ж було весело і гамірно. Кришталево-чиста вода так і манила до себе: хто стрибав «бомбочкою», хто як вийде, а дехто вирішив не стрибати, а зайти у воду з берега. Андрій Тлумак, наприклад, зайшов лише по коліна. За його словами, він полюбляє більш теплу воду. Згодом у прохолодних водах скупався і тренерський штаб, після чого галаслива компанія зникла так само швидко, як і з'явилася. Купання, як завжди, вдалося!

Інформаційний центр ФК «Карпати»

Михаил Шаповалов Sport.ua
По теме:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии