Велика турнірна таблиця чемпіонатів України (1993-2011)

«Енергія» та «Єнакієвець» - у п'ятірці кращих, «Ураган» - дев'ятий

По завершенні фінальних матчів плей-офф 18-го Чемпіонату України внесені відповідні зміни до зведеної турнірної таблиці. Донецький МФК «Шахтар», який взимку припинив своє існування, залишився на верхівці великої таблиці чемпіонатів. За кількістю проведених турнірів «гірники» зрівнялися із запорізькою «Дніпроспецсталлю» і харківським «Універом...», котрий випередили за кількістю зіграних матчів, але поки всього на шість поєдинків поступаються запоріжцям.

За підсумками минулого сезону поліпшили свої турнірні позиції майже усі команди вищої ліги, окрім дворазового чемпіона - львівського «Тайму», що на початку цього року знявся зі змагань, так і не зігравши половини матчів чемпіонату. Відтак дві команди - івано-франківський «Ураган» (9 місце) і львівський ТВД (10 місце) потрапили до десятки кращих, а «Енергія» (4 місце) та «Єнакієвець» (5 місце) обійшли у зведеній таблиці харківський «Універ».

Найбільшого прогресу за сезон добився «Кардинал-Рівне» (28), що в порівнянні з минулим сезоном додав аж на 11 позицій. Харківський «Моноліт» (26) піднявся на 8 сходинок, а його земляки з «Локомотива» (20) - на два місця. Севастопольський ПФС (50) додав лише одну позицію, а луганська ЛТК і надалі залишилась 18-ю.



- очки, набрані командами, перераховані за новою системою - 3 бали за перемогу

Правонаступність
Надія-Запоріжкокс = Запоріжкокс
Случ = МФК Рівне
Універ-Харків = Універ-Локо = Універ-ЕХО = ФК Харків = ЕХО-Еталон = ЕХО
Колос = Сумигаз
Укрсплав = МФК Шахтар
Донбас = Донбас ЮМС = Шахтар = Шахтар ВАВК
Кий-Політехнік = Кий
Корпія = Корпія-Політех
Універ-Автомар = СумДУ
Кардинал = Кардинал-Рівне

Примітки:
- про правонаступництва інших команд інформація відсутня;
- виділено нині існуючі команди вищої ліги;
- команда «Київ-Уніспорт», виділена окремим рядком. Раніше клуб носив назви «Кий-Слід», «Кий», «Кий-Політехнік», «Корпія-Політех», але не всі роки команда належала одному і тому ж власникові;

* - чемпіони України різних років і кількість титулів.

Підготував Олег ЛАНЯК, прес-служба НФК «Ураган»

Источник Sport.ua
По теме:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Футбол | 03 мая 2024, 19:12 8

Национальная сборная Украины не будет обделена бонусами

Комментарии