Олег КОНОНОВ: «Кожного дня вдосконалюю свою українську»

Керманич «Карпат» - про підписання нового контракту зі львівським клубом

Багатотисячна «зелено-біла» торсида полегшено зітхнула, дізнавшись, що контракт головного тренера «Карпат» таки пролонговано.

Тренер Кононов, із яким пов'язують новий розквіт «Карпат», ще принаймні три роки працюватиме у Львові.

- Олегу Георгійовичу, чи довго ви роздумували перед тим, як поставити підпис під новим контрактом?
- Спочатку ми з президентом Петром Димінським дійшли принципової згоди на словах. А підпис під контрактом - це вже другий етап. Головне те, що під час переговорів у мене було бажання залишитися в «Карпатах», а в клубного керівництва - продовжити зі мною співпрацю.

- Взимку вас «сватали» у «Краснодар», тепер ходили чутки про симферопольську «Таврію»... Ви й справді мали пропозиції від інших клубів?
- Так, варіантів продовження кар'єри не бракувало. Назви клубів, які запрошували мене, я зі зрозумілих причин розголошувати не буду. Для себе вже давно вирішив, що хочу працювати у Львові. Все інше - дрібниці.

- Які умови нового контракту, його сума?
- Ні, розголошувати таку інформацію я не можу. Це особистий контракт. Три роки - новий етап у кар'єрі, і я хочу пройти його разом із «Карпатами». Якщо мені вдасться впоратися із поставленим завданням, буде змога пролонгувати його ще на два роки. Усе може бути...

- Які результати керівництво клубу прагне мати натомість?
- Про це ми поговоримо з президентом уже після закінчення літніх тренувальних зборів. Але й без цього можу сказати, що незмінне наше завдання - прогресувати і не здавати здобутих позицій. Щодо єврокубків, то завдання-мінімум - пройти крізь кваліфікаційне сито і потрапили до групового турніру. Це для початку.

- Де маєте намір готувати підопічних до нового сезону?
- До 19 червня «Карпати» тренуватимуться у Львові, а 20 червня вилетять до Австрії на перший закордонний тренувальний збір. Готуватимемось у Валькзее. Там нам торік сподобалося. Нині тривають переговори з потенційними спаринг-партнерами.

- Не секрет, що ви взялися вивчати українську мову. Які успіхи?
- Успіхи? (Сміється). Про це не поспішаю казати. Однак роблю все можливе для того, щоб кожного дня вдосконалюватися.

Олег БАБІЙ, Галичина спортивна

Источник Sport.ua
По теме:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Футбол | 19 мая 2024, 20:42 10

Виктор помог отличиться Савио, который вывел жиронцев вперед в поединке 37-го тура

Комментарии