Сержао: 27 + 10!

«Ураганівець» Сержао - кращий бомбардир чемпіонату України + ВИДЕО

Бразильський легіонер «Урагану» Сержао став кращим бомбардиром чемпіонату України, допомігши івано-франківській команді завоювати «золоті» нагороди. Його результат - 27 голів - це на чотири м'ячі більше, аніж в одноклубника Валентина Цвєлих, ще на п'ять Сержао випередив «єнакієвця» Олександра Хурсова.

Найбільше від ніг натуралізованого азербайджанця Сержіо Луїса Масіела Лукаса постраждали львівські ТВД та «Енергія-Тайм», у воротах яких побувало по 8 м'ячів. П'ять «автографів» 100-кілограмовий велетень залишив у воротах «Єнакієвця». Тричі Сержао забивав ПФС, двічі - «Моноліту», одного разу - «Шахтарю».

Загалом на рахунку 31-річного футболіста чотири хет-трики і чотири дублі. Причому левова частка його забитих м'ячів (19) припала на вирішальну стадію плей-офф. Львівським «енергетикам» Сержао забивав у кожному з п'яти матчів фінальної серії. А «золотий дубль» у вирішальному п'ятому поєдинку у Львові приніс його «Урагану» чемпіонство!

БОМБАРДИРИ ЧЕМПІОНАТУ УКРАЇНИ 2010/2011:
27 голів - СЕРЖАО («Ураган»),
23 - Валентин ЦВЄЛИХ («Ураган»),
22 - Олександр ХУРСОВ («Єнакієвець»),
21 - Євген РОГАЧОВ («Енергія-Тайм»),
по 19 - Сергій ТРИГУБЕЦЬ («Кардинал-Рівне»), Віталій НЕСТЕРУК («Єнакієвець»).


Окрім цього, Сержао став кращим бомбардиром цьогорічного розіграшу Кубку України. Загалом на рахунку 31-річного футболіста 10 забитих м'ячів у п'яти зіграних кубкових поєдинках.

По одному разу Сержао відзначився у Ковелі та Луганську, далі двічі забив ЛТК в Івано-Франківську. У домашньому чвертьфіналі з донецьким АРПІ кремезний темношкірий футболіст оформив перший хет-трик у футболці «Урагану».

Три красені-голи у ворота «Енергії-Тайму» побачили вболівальники у Запоріжжі, однак для загальної перемоги прикарпатців їх виявилося замало.

- Я був би молодець, якщо б ми виграли, - зауважив після програного півфіналу Сержао. - Краще б я не забив жодного гола, але наша команда перемогла.

БОМБАРДИРИ КУБКУ УКРАЇНИ 2010/2011:
10 голів - СЕРЖАО («Ураган»), 8 - Михайло РОМАНОВ («Енергія-Тайм»),
по 6 - РЕНАТІНЬО, Петро ШОТУРМА (обидва - «Ураган»), Мар'ян МАРИНЮК («Львівхолод» / «Кардинал-Рівне»),
по 5 - Ільдар МАКАЄВ, Денис ОВСЯННІКОВ (обидва - «Тайм» / «Енергія-Тайм»), Сергій ЧЕПОРНЮК («Ураган»), Дмитро ФЕДОРЧЕНКО («Локомотив»).


Олег ЛАНЯК, прес-служба НФК «Ураган» . Фото Олекси БУТЧАКА

Источник Sport.ua
По теме:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Футбол | 04 мая 2024, 07:18 0

4 мая состоится центральный матч 34-го тура Ла Лиги

Комментарии