Олег КОНОНОВ: «Предложения есть у многих ребят»

Но состав «Карпат» вряд ли существенно изменится, считает тренер львовян

Олег Кононов на початку цього тижня продовжив із львівськими «Карпатами» контракт ще на три роки. Фахівець сподівається, що наступний етап його кар'єри у Львові буде ще більш продуктивним, аніж перший. Для того, аби покращити командні результати, Кононову не потрібна армія новобранців. Про це Олег Георгійович розповів в інтерв'ю сайту «Футбол 24».

- Після продовження із «Карпатами» контракту на три роки, ви заявили що це для вас новий виклик. Що мали на увазі?
- Я сказав не новий виклик, а новий етап в тренерській кар'єрі. Перший етап тривав три роки. Зараз я продовжив контракт ще на три роки, це новий етап. Він, сподіваюся, буде продуктивним, команда буде прогресувати і показувати результат.

- Що повинні досягнути «Карпати» щоби через три роки ви сказали, що ваша команда насправді цей етап провела продуктивно? - Звісно, ми повинні постійно удосконалюватися. Повинні покращувати роботу у пошуку молодих й талановитих гравців. Прогресувати повинні усі ланки, починаючи від нашої дитячої школи і закінчуючи першою командою. Необхідно намагатися удосконалити селекційну службу.

- Другий рік поспіль «Карпати» гратимуть в Лізі Європи. Як гадаєте, торішній досвід показав, що ваша команда для кращих виступів повинна конче підсилюватися?
- В першу чергу торішній досвід показав, що ми повинні підсилювати саму гру. Я вважаю, що ми повинні шукати підсилення в середині клубу. Йдеться про покращення тренувального процесу, відновлення футболістів і, звісно, самої гри. Потрібно враховувати помилки, аналізувати їх і не допускати їх повторення. По-друге, нам, звісно, потрібно деякі позиції підсилювати.

- Ви вважаєте, що ваші підопічні ще не досягнули свого максимального рівня? - Вважаю, що так. Дехто уже грає, так би мовити, на межі своїх можливостей. Але достатньо багато футболістів, як на мене, ще не показали свого максимуму.

- Які позиції пріоритетні у трансферній кампанії?
- Пріоритетними у трансферній роботі є лінія нападу та захисту.

- Суттєво зміниться влітку обличчя «Карпат»? Багато футболістів збираєтеся придбати? - Навряд чи багато. Але конкретної відповіді на ваше питання дати не можу. Робота у цьому напрямку тільки розпочалася. Скільки буде придбань побачимо перед початком чемпіонату.

- Українських футболістів і надалі складніше придбати, чим іноземців?
- Так... Якщо у мене з'являються кандидатури українських футболістів, то вони або багато коштують, або взагалі не продаються.

- Завершальний тренувальний збір ваша команда проводитиме в Австрії. При відборі спаринг-партнерів, якими критеріями послуговуєтеся? - Критерії прості. Хочемо спарингувати із командами, які у своїх чемпіонатах реально борються за призові місця і грають в Лізі чемпіонів або Лізі Європи.

- За місяць важко команду підготувати до нового сезону?
- Важко, але усі команди перебувають в однакових умовах. Тому на брак часу нарікати не буду.

- А кадрові втрати в «Карпат» можуть бути? Хтось може покинути команду? - Може, пропозиції є в багатьох хлопців. Є певні позиції, футболісти, яких ми можемо віддавати в оренду. Усе залежить від того, чи будуть у нас на ті позиції достойні кандидати.

- Коли весною я у вас запитував про адаптацію іноземців, ви сказали, що їм потрібен час. Уже усі легіонери освоїлися у команді?
- Мені важко говорити про те, що усі іноземці уже адаптувалися. Практика свідчить, що цей процес може тривати рік, а то і півтора. Головне, терпіння, надія і віра в те, що ці футболісти приноситимуть «Карпатам» результат.

- На наступний сезон для «Карпат» п'яте місце в Прем'єр-лізі є завданням-мінімум? - Так, це завдання-мінімум.

- А яке завдання-максимум?
- (Сміється) Побачимо…

Андрій Захарчук, Sport.ua

Михаил Шаповалов Sport.ua
По теме:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Бокс | 18 мая 2024, 03:50 31

Sport.ua вместе с GGBET анонсирует главный поединок супертяжелой весовой категории в боксе за 25 лет

Комментарии