ГУПАЛЕНКО: «Мої хлопцi нiчого зайвого собi не дозволили»

Франківский «Ураган» відсвяткував своє чемпіонство катанням по місту на даху автобуса + ФОТО

Напрочуд гучно відсвяткували чемпiонство гравці iвано-франкiвського «Урагану», якi вперше в iсторiї примiряли золотi медалi чемпiонату України з футзалу. Трiумфатори не лише чемно взяли участь в урочистих святкувань та прийомах, але й дозволили собi... проїхатися на даху автобуса пiшохiдними вулицями центру мiста.

- Чи не переборщили вашi пiдопiчнi зi святкуванням? - розпитуємо Сергiя Гупаленка, головного тренера «Урагану».
- Мої хлопцi нiчого зайвого собi не дозволили, - вiдповiдає тренер, - Коли вони вилiзли на дах автобуса, я цього не бачив, адже їхав в iншому транспортi. Нiчого, молодцi, проїхалися на автобусi, тримаючи кубок та спiваючи пiснi. Вони заслужили на таке щастя.


- Що означають вашi слова «не дозволили собi зайвого»? Маєте на увазi спиртне?
- Так, нiхто нiкому не забороняв. Хлопцi провели колосальний обсяг роботи, провiвши у серiях плей-оф 15 поєдинкiв за пiвтора мiсяця. Сезон закiнчився, можуть собi розслабитися. Нехай краще вип'ють своє пiд час вiдпустки, анiж в ходi сезону. Тим паче, що ми стали чемпiонами. Це неймовiрна радiсть.

- Як ви гадаєте, чи всi новоспеченi чемпiони пiсля вiдпустки повернуться у табiр саме «Урагану». Чи плануєте з кимось попрощатися?
- З деякими гравцями нашi стежки розiйдуться. Конкретних прiзвищ назвати не можу. Все-таки ми дiстали право виступати в Кубку УЕФА. Участь у цьому турнiрi потребує пiдсилення чотирма або п'ятьма виконавцями.

- Це знову будуть бразильцi?
- Цiлком можливо. Ми визнаємо, що прихiд трьох вихованцiв бразилiйської школи цiлком себе виправдав. Коли ми привезли їх в Україну, то нам закидали, що ми запросили одного товстуна й одного старенького футболiста. I цi хлопцi зробили погоду.

- Вам ще закидають у тому, що прихiд бразилiйцiв знищує український футзал, бо пiвденноамериканцi перекривають дорогу доморощеним гравцям...
- Я з розумiнням сприймаю всi думки. Але ж нас треба зрозумiти: ми хочемо достойно зiграти в єврокубках. Заради цього збiльшується бюджет клубу. З українськими гравцями зробити це буде важко. Тож треба запрошувати iноземцiв. В Українi обмаль виконавцiв, якi готовi потрапити до четвiрки найсильнiших команд Європи. Нi, це не є наше завдання, адже ми не маємо мiжнародного досвiду. Та прагнути цiєї цiлi можна i треба. Нехай не гнiваються за те, що ми запрошуємо бразилiйцiв.

- До речi, а яка трансферна вартiсть цих бразилiйцiв?
- Це комерцiйна таємниця. Але скажу, що обiйшлися вони недорого. Ми не платили за них мiльйонiв, так як це робить чемпiон України з футболу донецький «Шахтар». Цi бразильцi коштують майже так само, як хороший український футзалiст.

Олег ЗУБАРУК, газета «Експрес», фото сайта Sport.ua

Источник Sport.ua
По теме:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Футбол | 04 мая 2024, 22:25 4

«Жирона» обыграла «сине-гранатовых» 4:2 и впервые в истории вышла в Лигу чемпионов!

Комментарии