Комітет арбітрів ФФУ: відверта розмова арбітрів і функціонерів

Учора відбулася робоча нарада за участю арбітрів, асистентів арбітра та делегатів ФФУ вищої ліги, де обговорювалися питання арбітражу та інспектування матчів 20-го та 21-го туру чемпіонату України у вищій лізі

У роботі брали участь перший віце-президент ФФУ Олександр Бандурко, віце-президенти Ігор Коломойський та Сергій Татулян, президент ПФЛ України Равіль Сафіуллін та виконавчий директор Анатолій Попов.

Арбітраж перших двох турів чемпіонату нинішнього футбольного сезону викликав певний резонанс у ЗМІ, серед футбольних функціонерів та вболівальників. Зокрема, це стосується матчів "Іллічівець" - "Динамо", "Шахтар" - "Металіст", "Чорноморець" - "Металург" Д. У зв'язку з цим учора арбітри та асистенти, задіяні у вищезазначених іграх, мали можливість обґрунтувати свої дії під час прийняття рішень у цих зустрічах. "Із висловлювань арбітрів можна зробити висновок, що вони мали проблему, пов'язану з психологічною підготовкою до проведення цих матчів, - сказав прес-службі ФФУ голова Комітету арбітрів Віктор Дердо. - І взаємодії між арбітрами у відповідних матчах була далеко не на належному рівні".

Під час засідання відбулася жорстка розмова щодо об'єктивного ставлення до обох команд-учасниць, було розставлено всі акценти з урахуванням зауважень до рефері. Сьогодні очевидно, що потрібує коригування система оцінювання делегатами матчів арбітражу, про що говорили й учасники засідання. З огляду на ці зміни необхідно внести корективи і до Дисциплінарних правил ФФУ щодо діяльності арбітрів.

"Дуже важливо, що аналіз арбітражу та інспектування перших в цьому році турів було проведено "гарячими слідами". Багато уваги приділили й не завжди коректним виступами щодо оцінювання дій арбітрів з боку офіційних осіб клубів. Хотілося, щоб надалі у своїх висловлюваннях представники клубів діяли більш зважено, а їхні заяви не суперечили вимогам Правил гри, методичним рекомендаціям і Регламенту змагань", - резюмував Віктор Дердо.

Керівник корпусу арбітрів сподівається, що ця розмова піде на користь вітчизняному чемпіонату, й арбітрам в подальшому вдасться уникнути грубих помилок, футбольні клуби отримають змогу вести змагання в дусі чесної гри, а місця в турнірній таблиці визначатимуться за рівнем підготовки та майстерності футболістів.

Сайт ФФУ

Источник Sport.ua
По теме:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Футбол | 08 мая 2024, 00:33 0

Андрей Лунин вряд ли перейдет в «ПСЖ»