Карпаты – Ворскла. Анонс

Шлях «Ворскли» до Європи лежить через Львів?

У суботу, 21 травня, в заключному матчі ювілейного 20-го чемпіонату «Карпати» прийматимуть «Ворсклу». «Зелено-біле» дербі обіцяє бути цікавим. З одного боку, підопічні Олега Кононова після прикрої поразки від донецького «Металурга» прагнутимуть реабілітуватись перед своїми вболівальниками. З іншого, команда Миколи Павлова веде відчайдушну боротьбу за шосте місце, яке дає право полтавчанам знову виступити у Лізі Європи.

За путівку у єврокубки з підопічними Миколи Павлова бореться і «Таврія», яка в останньому турі грає із «Севастополем». Якщо «Таврія» переможе севастопольців з різнице менше ніж у 9 м'ячів, то «Ворсклу» влаштує у Львові і нічия, бо згідно регламенту чемпіонату при однаковій кількості очок вище місце посяде команда, у якої краща різниця забитих та пропущених голів. Проте за словами захисника «Ворскли» Володимира Чеснакова його команда у Львові буде грати лише на перемогу.

А суботній поєдинок «Карпат» та «Ворскли» стане ювілейним, 40-м, в історії зустрічей суперників, яка бере свій відлік ще з 1968 року. У чемпіонаті України «зелено-білі» суперники провели вже 25 ігор, в тому числі 12 у Львові, де «Карпати» перемагали сім разів, а «Ворскла» - лише чотири. Останнє в рамках Прем'єр-ліги «зелено-біле» дербі відбулося на стадіоні «Україна» 5 грудня 2009 року і завершилось перемогою львів'ян - 1:0 після удару Артема Федецького.

У жовтні минулого року «Карпати» двічі зустрічались з «Ворсклою». Спочатку команда Олега Кононова в рамках 1/8 фіналу Кубка України розгромила вдома полтавчан - 3:0 . Тоді дублем відзначився Сергій Кузнецов та Александер Гурулі. А через три дні карпатівці зіграли в рамках чемпіонату внічию у Полтаві - 1:1. На гол албанця Ахмеда Янузі гості відповіли влучним ударом Сергія Кузнецова.

У новому поєдинку проти «Ворскли» Олег Кононов не зможе задіяти травмованих Сергія Кузнецова, який свого часу виступав і за полтавчан, Олега Голодюка та Переса Лукаса. Полтавчанам через травму не зможе допомогти один з кращих голеадорів команди Василь Сачко та воротар Сергій Долганський. Дискваліфікованих гравців у складі обох суперників немає.

Арбітром матчу призначено молодого київського арбітра Сергія Лисенчука, який, до речі, у Львові в жовтні вже обслуговував кубкову зустріч давніх суперників. Тоді полтавчани програли і зійшли з кубкової дистанції.
А у чемпіонатах Лисенчук провів вже 24 матчі, в тому числі три гри за участю «Карпат»: +1=1-1, м'ячі 2-3 та одну гру за участю «Ворскли», яка у серпні минулого року на виїзді програла донецькому «Металургу» - 0:2.

Все события в матче в прямом эфире на телеканале «Футбол», начиная с 16.00.

Юрій НАЗАРКЕВИЧ.

Ориентировочные составы:

«Карпаты»: Богатинов - Ощипко, Балажиц, Милошевич, Федецкий - Годвин, Ткачук, И. Я. Худобяк - Батиста, Кожанов, Кочиш

«Ворскла»: Величко - Селин, Чеснаков, Курилов, Даллку - Красноперов, Маркоски, Осипенко - Безус, Янузи

Травмы: Кузнецов, Лукас, Голодюк (Карпаты), Сачко, Долганский (Ворскла)

Дисквалификации: нет

21 мая, суббота
«Карпаты» - «Ворскла»
Львов. Стадион «Украина». 16.00
ТВ-трансляция на телеканале «Футбол»
Арбитр: Сергей Лисенчук (Киев)
Прогноз Sport.ua - 1:0
Источник Sport.ua
По теме:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Футбол | 07 мая 2024, 07:45 4

Украинцем заинтересовался «Ювентус»

Комментарии