Львов – украинская жемчужина Евро-2012

Итальянская газета La Repubblica опубликовала фото львовской арены с высоты птичьего полета + ФОТО

Відома італійська газета La Repubblica опублікувала на своїх сторінках фото Львівської арени з висоти пташиного польоту. Цікаво, що в самій назві статті про приймаюче місто Львів назвали «українською перлиною Євро-2012». У коментарях до світлин також розповідається про місто: шосте за величиною в Україні (бл. 750 тис. жителів), і одне з чотирьох, які будуть приймати чемпіонат Європи 2012 року. Автор нагадує, що турнір вперше пройде на території Східної Європи, зокрема, на землях, що входили колись до Радянського Союзу.

«Місто розташоване в північно-західній Україні (неподалік польського кордону, трохи далі від угорського кордону). Культурний центр України, яке існує вже 750 років, був і залишається також важливим центром польської та єврейської культури. Прекрасно збережений історичний центр є красномовним свідченням цьому», - пише La Repubblica, наклад якої перевищує 500 тисяч екземплярів.

Як видно з ілюстрацій Reuters та AP, фотографії зняті з літака з явним наміром захопити інформацію про хід будівельних робіт на стадіоні, що буде приймати матчі. В ілюстраціях до статті - також види історичного центру міста, який власне і називають тією «перлиною», яка занесена до всесвітньої культурної спадщини ЮНЕСКО з 1998 року.

www.ukraine2012.gov.ua
Источник Sport.ua
По теме:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Футбол | 02 мая 2024, 12:21 7

Наставник может не доработать до конца сезона

Комментарии