Итоги 28 тура Премьер-лиги Украины

За два тура до финиша определились чемпион и серебряный призер, а также первая команда на вылет

За два тури до фінішу визначились чемпіон України, срібний призер та перший невдаха змагань.
Господарі-гості. Третій з кінця тур не знав компромісів та вперше навесні приніс більше успіхів гостям. Господарі виграли лише у 3-х матчах, а програли у 5-х. Загальна статистика у цьому відношенні з їхнього боку виглядає таким чином: +97 =54 -73.
Голи. Цього разу команди порадували глядачів результативністю, забивши спільними зусиллями 25 голів, що становить у середньому по 3,13 взяття воріт за матч. На рахунку господарів 13 забитих м'ячів, у гостей − 12. Загалом у сезоні зафіксовано 565 взяттів воріт (309-256). Середня результативність турніру росла до 2,52.
Попередження. Судді вдавались до покарання жовтими картками 35 разів (по 4,37 за гру). У пасиві господарів 20 попереджень, у гостей − 15. Всього у Епіцентр Чемпіонаті України за 28 турів було показано 961 «гірчичник» (442-519). Середня кількість жовтих карток за матч у змаганнях становить 4,29.
Вилучення. Дві червоні картки показані були в останніх 8-ми матчах, і обидві вони були спрямовані гравцям приїжджих команд. Їх побачили Джуліано («Дніпро») та Матійя Шпічіч («Таврія»). Загальне число вилучень у сезоні досягло цифри 40 (16-24).
Пенальті. Припинилась серія з 16-ти поспіль реалізованих пенальті. Попереднього разу з 11-ти метрів не забив Артем Мілевський ще у минулому році під час зустрічі 19-го туру Епіцентр Чемпіонату України «Динамо» - «Севастополь». Через 9 турів по тому не були забиті одразу 2 пенальті. Безсилими проти Яна Лаштувки («Дніпро») та Сергія Погорілого («Арсенал») були відповідно Сергій Сілюк («Зоря») та Роман Безус («Ворскла»). Щоправда, останній відзначився на добиванні. У турі пенальті пробивали по разу господарі та гості. У сезоні кількість ударів з позначки становить 58 (30-28). Реалізовано з них 43 удари (20-23). Відсоток успішних ударів з «позначки» - 74,14.
Глядачі. Черговий тур з трибун стадіонів подивилось 76 041 глядач. Найбільше з них стали свідками «золотого» для «Шахтаря» матчу проти донецького «Металурга» на «Донбас Арені» - 28 541. Загальне число відвідувачів поєдинків Прем'єр-ліги досягло 2 080 844. Середня відвідуваність туру − 9 505, ліги − 9 289.
Серії:
− «Шахтар» обходиться 26 турів без нічиїх.
− Безпрограшна серія «Динамо» триває 6 турів, виграшна − 4. «Суха» серія Олександра Шовковського була перервана Михайлом Кополовцем («Карпати») після 389 хвилин.
− «Металіст» забиває впродовж останніх 6-ти турів.
− «Дніпро» засмучує голами суперників вдвічі довше − 12 матчів. Останні 3 поєдинки дніпропетровці лише виграють і не пропускають протягом 311 хвилин.
− «Карпати» перервали 7-матчеву безпрограшну та 5-матчеву виграшу домашні серії поразкою від «Динамо».
− «Арсенал» тричі поспіль програє і 9 матчів до ряду пропускає голи у домашніх іграх.
− «Таврія» має 4-матчеву безвиграшну серію.
− «Кривбас» виграв у виїзному поєдинку після 9-ти матчів без перемог на чужих полях.
− «Зоря» програла останні 5 зустрічей, не забиває протягом 558 хвилин.
− «Севастополь» виграв 4-й матч поспіль у рідних стінах.
− «Іллічівець» зумів перервати 7-матчеву безвиграшну серію, однак голкіпери маріупольців у 8-й зустрічі поспіль не можуть відстояти «насухо».
Ювілеї:
− «Металіст» - третя команда у сезоні, яка забила 50 м'ячів. Ювілейний м'яч провів Джонатан Крістальдо (перший з трьох голів аргентинця)
− Другий гол «Динамо» у ворота «Карпат» - 1300-й забитий у Чемпіонатах України. Його автор − хорват Огнєн Вукоєвіч.
− Той же гол Вукоєвіча буде внесено і до історії «Карпат». Це був 600-й пропущений м'яч львів'янами в українській лізі найсильніших.
− «Кривбас» здобув 50-у виїзну перемогу в еліті вітчизняного футболу.
− «Металіст» пропустив 500-й гол у Чемпіонатах України. Його автором став Віталій Приндета («Волинь»).
− «Арсенал» пропустив 550-й гол на тому ж рівні. Киян засмутив Роман Безус («Ворскла»).
− «Волинь» пропустила 150-й домашній гол від елітних футбольних колективів (третій гол Джонатана Крістальдо («Металіст»).
− Одразу двоє футболістів зіграли 250-і поєдинки у Чемпіонатах України. Це Андрій Русол («Дніпро») та Володимир Єзерський («Зоря»).
− Сергій Сілюк («Зоря») провів 150 матчів на рівні кращих команд країни.
− Сергій Яворський («Іллічівець») має 50 ігор у Прем'єр-лізі.
www.fpl.ua
Источник Sport.ua
По теме:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Футбол | 27 апреля 2024, 10:28 23

Год назад команда рвалась в ЛЧ, а сейчас может и вовсе остаться без континентальных турниров

Комментарии