Карпаты – Динамо. Анонс

Кульмінація святкування дня Львова – матч з «Динамо»

У суботу, 7 травня, «Карпати» прийматимуть титуловане «Динамо», яке в разі перемоги дострокове забезпечить собі друге місце і путівку до Ліги чемпіонів. Разом з тим, підопічні Олега Кононова в рамках святкування 755-ліття Львова і за підтримки своїх фанатів, які мають прийти на стадіону у святкових вишиванках, ведуть боротьбу за вищу турнірну сходинку і прагнутимуть показати змістовний, видовищний футбол.

Прем'єрний матч давніх суперників відбувся ще в червні 1971 року і також у Львові. Тоді «Карпати» у рік дебюту у вищій союзній лізі в присутності 51 000 глядачів здобули перемогу з рахунком 3:1. Підтримку львівських вболівальників київське «Динамо» оцінило ще наприкінці 70-х років, і не випадково у час реконструкції Республіканського стадіону не раз вибирало львівський стадіон, який носив тоді назву «Дружба», в якості своєї домашньої арени. А новий поєдинок стане вже 57-м в історії зустрічей давніх суперників.

В рамках національних чемпіонатів «Динамо» на стадіоні «Україна» втрачало очки у половині матчів з «Карпатами», в яких «синьо-білі» перемагали вісім разів і по чотири рази програвали та грали внічию. Саме «Карпати» у сезоні-1997/1998 стали першими у національних чемпіонатах, які зуміли двічі обіграти «Динамо». І саме «зелено-білі» у 2000 році стали першими, які завдали поразки «Динамо» з різницею у два м'ячі. Разом з тим, саме від «Динамо» львівська команда у 2007 році пропустила найбільше голів за матч - сім.

Під час останнього приїзду до Львова, який відбувся у квітні минулого року, «Карпати» перемогли киян з рахунком 1:0 після влучного удару Роші Батисти. У першому колі нинішнього сезону з таким же мінімальним рахунком перемогло вже «Динамо», коли успіх киянам приніс також бразильський легіонер - Алмейда.

Після поєдинку з «Металістом» у наставника «зелено-білих» Олега Кононова виникли додаткові кадрові проблеми, бо список дискваліфікованих гравців, куди входив Артем Федецький, поповнили Сергій Зеньов та Іван Мілошевіч. Не зможе допомогти партнерам і травмований Сергій Кузнєцов. Натомість повернеться в стрій Олег Голодюк, який вже відбув покарання після вилучення в матчі з «Таврією». У команді Юрія Сьоміна не вийдуть на поле дискваліфікований Андрій Ярмоленко і травмовані Мілош Нінкович, Тарас Михалик, Бертольо та Станіслав Богуш.


Перед поїздкою до Львова наставник динамівців Юрій Сьомін зауважив:
- Ми вже забули попередню гру проти «Шахтаря». Ті три очки нам були необхідні, щоб спокійно їхати до Львова. Зараз така ситуація, що перше місце нам уже не виграти, а ось другу сходинку нам ще потрібно відстояти. «Карпати» за набраними очками на своєму полі йдуть на другому або третьому місці. Вдома львів'яни виграли практично всі матчі, програвши тільки «Металісту». У цьому місті складно грати. Завжди збирається повний стадіон, і вболівальники вимагають від своїх улюбленців максимальної самовіддачі. «Карпати» - дуже амбітна команда.

Донецький арбітр матчу Дмитро Жуков провів у чемпіонатах лише 14 ігор, з них одну за участю «Карпат», які у жовтні минулого року перемогли у Львові інший столичний клуб «Арсенал» - 2:1. А матч за участю «Динамо» стане для Дмитра Жукова прем'єрним. Тож, чи зуміють «Карпати» збільшити свою домашню переможну серію з 5 матчів та загальну забивну з 9-ти, ми дізнаємось після завершення центрального матчу туру.

Все события в матче в прямом эфире на телеканале «Футбол», начиная с 16.00.

Юрій НАЗАРКЕВИЧ

Ориентировочные составы:

«Карпаты»: Богатинов - Ощипко, Гомес, Балажиц, Петривский - Голодюк, Ткачук, Худобяк - Батиста, Кожанов, Кочиш

«Динамо»: Шовковський - Попов, Юссуф, Хачериди, Данило Силва - Вукоевич, Еременко, Кравец, О. Гусев - Милевский, Шевченко

Травмы: Кузнецов («Карпаты») - Богуш, Нинкович, Михалик, Бертольо («Динамо»)

Дисквалификации: Зенев, Федецкий, Милошевич («Карпаты») - Ярмоленко («Динамо»)

Котировка букмекеров:
Bwin - 5,20 - 3,30 - 1,65
William Hill - 4.10 - 3.20 - 1.75

7 мая, суббота
«Карпаты» - «Динамо»
Львов. Стадион «Украина». 16.00
ТВ-трансляция на телеканале «Футбол»
Арбитр: Дмитрий Жуков (Донецк)
Прогноз Sport.ua - 1:1
Источник Sport.ua
По теме:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Футбол | 28 июня 2024, 19:26 3

Хоселу провёл в составе мадридцев лишь год

Комментарии