НОК Украины наградил биатлонистов

Наградами были отмечены Сергей Седнев, Александр Москаленко, Вита Семеренко и Григорий Шамрай

Сергій Седнєв та Олександр Москаленко, Віта Семеренко та Григорій Шамрай. Для цих відомих українських біатлонних тандемів квітень - це не лише кінець сезону, а й вже традиційно - час отримувати заслужені нагороди від Національного олімпійського комітету.
Другий рік поспіль наприкінці квітня саме цю четвірку НОК вшановує як найкращих спортсменів та тренерів за підсумками попередніх місяців. Нагадаємо, цю ініціативу було започатковано в листопаді 2005-го: тоді український осередок Олімпізму почав відзначати героїв місяців серед атлетів, а у січні 2008 ініціював аналогічну нагороду і для їхніх наставників.

На Сергія Седнева диплом та статуетка найкращого спортсмена чекали аж з грудня минулого року. Відповідне звання Національний олімпійський комітет присудив йому тоді за срібну медаль у спринті на етапі Кубка світу з біатлону в австрійському місті Хохфільцен та бронзову - в індивідуальній гонці у словенській Поклюці. З останньої лідер чоловічої збірної України привіз ще одну нагороду - срібну, здобуту в змішаній естафеті.

Так само за «срібло» та «бронзу», але вже зразка чемпіонату світу, НОК цьогоріч відзначив Віту Семеренко. Піднявшись в Ханти-Мансійську на третю сходинку п'єдесталу пошани за підсумками індивідуальної гонки та на другу - після жіночої естафети, ця біатлоністка здобула для себе звання найкращої спортсменки березня.

Президент Національного олімпійського комітету України Сергій Бубка привітав лауреатів спортивних місяців та побажав і надалі тримати високу планку та наступного сезону перевершити власні досягнення.
У свою чергу Сергій та Віта подякували всім, хто підтримував їх протягом сезону й супроводжував на шляху до перемог, та пообіцяли, що отримані сьогодні статуетки в їхніх колекціях точно не стануть останніми.
Теплі слова подяки пролунали і на адресу особистих наставників спортсменів - Олександра Москаленка і Григорія Шамрая, яких було визнано найкращими тренерами грудня-2010 та березня-2011 відповідно.
З подвійною перемогою президент НОК привітав і Федерацію біатлону України на чолі із Володимиром Бринзаком. Останній, в свою чергу, подякував за роботу сьогоднішнім героям та їхнім наставникам, Національному олімпійському комітету - за надійне плече, товариству «Динамо», яке представляють Сергій та Віта, та тій команді професіоналів, яка, залишаючись за лаштунками перемог, щодня самовіддано працює задля процвітання українського біатлону.
www.noc-ukr.org
Михаил Шаповалов Sport.ua
По теме:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Футбол | 30 апреля 2024, 10:06 5

Бельгийский вратарь Тибо Куртуа вернулся после травмы

Комментарии