Баскетбольные ультрас против натурализации Стивена Буртта

«Сборная Украины для украинцев!» - с таким обращением выступили ультрас баскетбольных клубов Украины

Баскетбольные ультрас нескольких украинских клубов начали акцию, направленную против натурализации американского защитника «Днепра» Стивена Буртта в сборную Украины. Приводим их письменное обращение и видео акции ультрас киевского «Будивельника» с матча Суперлиги «Будивельник» - «Химик».
Президенту Федерації Баскетболу України Волкову О. А.,
Першому віце-президенту Федерації Баскетболу України Хромаєву З.М.,
Віце-президенту Федерації Баскетболу України Кондратьєву В. В.
Звернення баскетбольних фанатів України
Шановний Президіум Федерації Баскетболу України, шановне баскетбольне українське суспільство!

Ми, українські фанати, вже давно звикли до того, що на думку простих вболівальників в сучасному українському баскетболі ніхто не зважає. Час початку матчів, арбітраж матчів, розвиток дитячого баскетболу... Цей список можна продовжувати і продовжувати, хотілось би зупинитись на ситуації навколо збірної. Ми дуже довго мовчали с приводу ситуації, яка склалася. Проте, останні події ми не могли залишити поза своєї уваги.

У нас є небезпідставні причини вважати, що існують намагання запросити до лав національної збірної гравця дніпропетровського «Дніпра» (на даний час) Стівена Буртта. В одному з останніх інтерв'ю О. Волков розповів, чому ми маємо залучати іноземців до лав нашої збірної: не вистачає сильних гравців на деякі позиції; всі так роблять, чим ми гірше. Ні слова про розвиток баскетбольних академій, шкіл... Ми ж вважаємо, що без розвитку юнацького баскетболу збірній України не досягти вершин європейського та світового баскетболу. І ніяке запрошення іноземців не допоможе вирішити цієї проблеми!

Ми надзвичайно розчаровані фактом, навіть, можливості подібного кроку зі сторони чиновників федерації. Усі нижче перераховані фен угруповання виражають категоричний протест з цього приводу. Сподіваємось на адекватність та розсудливість відповідних людей с Федерації Баскетболу України, в руках яких, честь та репутація нашої збірної.

У разі прийняття антиукраїнського рішення, ми, усі перераховані фанати, залишаємо за собою право виражати свою позицію усіма можливими способами, якими будемо вважати доцільними.

ЗБІРНА УКРАЇНИ ЛИШЕ ДЛЯ УКРАЇНЦІВ!

З повагою, баскетбольні фанати наступних клубів:

«Азовмаш» Маріуполь, «Будівельник» Київ, «Дніпро» Дніпропетровськ, «Донецьк», «Ферро» Запоріжжя

Источник Sport.ua
По теме:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Футбол | 30 апреля 2024, 00:10 1

Исход матча решил хет-трик Левандовски во втором тайме

Комментарии