Шовковский: пять сотен — «на гора»!

Вратарь киевлян сыграл за родную команду полтысячи официальных поединков

Таки дочекалися: всупереч травмам легендарний український голкіпер досяг того, чого поціновувачі статистики очікували від нього впродовж останніх двох років…

Ось розкладка СаШо по турнірах: чемпіонат України - 337, Кубок України - 50, Суперкубок України - 5, євротурніри - 108 (примітка: ми враховуємо й анульовану гру 1995 року з грецьким «Панатінаїкосом»).
500 офіційних матчів у складі однієї команди - аби читач усвідомив усю значущість оцієї події, наведу кілька цікавих фактів. У контексті радянського й пострадянського футболу подібного звершення - це якщо брати до увагу найвищий рівень турнірів - зуміли досягти від сили троє майстрів шкіряного м'яча. Отож за київське «Динамо» понад півтисячі зустрічей (якщо конкретно - 581) відіграв Олег Блохін. Чудовий півоборонець Анатолій Куксов провів за луганську «Зорю» 570 матчів (тут ми користуємося статистикою видатного місцевого дослідника Юліана Шкірова і зазначаємо, що цю цифру утворюють і поєдинки в першій союзній лізі). Також можна вважати, що відповідної гвардійської позначки досяг іще один легендарний півзахисник - москвич Федір Черенков: у чемпіонаті СРСР, Кубку Союзу та євротурнірах він 494 рази виходив у формі «Спартака», проте літописці «червоно-білого» клубу наполягають на тому, аби приєднувати до цієї цифри ще 20 поєдинків - у сумнівному турнірі під назвою Кубок Федерації футболу СРСР.

Ось і все - не густо, правда?

Себто в Олександра Шовковського - четвертий порядковий номер у цьому умовному списочку… Всього-лише четвертий!

Як ви гадаєте, скільки років нам доведеться чекати п'ятого?..

Андрій ІСАЄВ і Володимир БАНЯС,
газета «Український футбол», спеціально для Sport.ua.

Источник Sport.ua
По теме:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Футбол | 15 июня 2024, 22:38 1

На 22-й секунде матча забил Недим Байрами

Комментарии