Дмитро ЧИГРИНСЬКИЙ: «Було б приємно зіграти з Барселоною»

Захисник «Шахтаря» - про виступи команди у найпрестижнішому клубному турнірі Європи

Донецький «Шахтар» несподівано переконливо здолав у 1/8 фіналу Ліги чемпіонів італійську «Рому». «Гірники» побили «вовків» із загальним рахунком 6:2.

Отже, «Шахтарю» залишилося зробити лише один крок, аби повторити досягнення київського «Динамо» - вийти в півфінал Ліги чемпіонів. «Динамівці» доходили до цієї стадії турніру в сезоні 1998-1999 років.

- Дмитре, зізнайтеся, напередодні матчу-відповіді з «Ромою» були сумніви стосовно виходу «Шахтаря» в наступний раунд змагань?
- Поєдинок у Римі дозволив нам почуватися впевненіше. Ми знали, що суперник буде змушений атакувати, адже йому потрібно відігратися, тому перебували у вигіднішому становищі. Якщо чесно, не сумнівався, що вийдемо у чвертьфінал, але вголос про це ніхто з нас не говорив, аби не наврочити (Сміється). Водночас розуміли, що легкої прогулянки не буде: все-таки суперник досвідчений і так просто не здасться.

- Задоволені власними діями на всі сто відсотків?
- Іще не було такою поєдинку, коли я був собою задоволений на сто відсотків. Завжди знайдеться епізод, в якому міг би зіграти краще. Не все виходило і в грі з «Ромою», але головне завдання захисника - не допустити взяття власних воріт. Нам це вдалося.

- В італійській пресі «Шахтар» порівнювали з командою їхнього третього дивізіону. Напередодні протистояння звертали увагу на такі випади?
- Читав про це, але не переймався. Двобій усе розставив на свої місця. Ми сильніші за «Рому»- тепер це всім зрозуміло.

- Із ким хотіли б зіграти у чвертьфіналі, а з ким, навпаки, воліли б зустрітися тільки у фіналі?
- Банально, але у чвертьфіналі слабких суперників немає Випадкових команд на цій стадії не залишилося. Усі дуже сильні.

- На думку багатьох фахівців, фаворитом Ліги чемпіонів є ваша колишня команда, іспанська «Барселона». Матч із каталонцями був би для вас особливим?
- Кожен футболіст мріє зіграти у чвертьфіналі Ліги чемпіонів, а тому поєдинок із будь-яким суперником на цій стадії запам'ятається на все життя. Звісно, мені було б приємно зіграти з «Барселоною», побачити знайомих футболістів. Але особливо не розчаруюся, якщо зустрінемося з каталонцями у фіналі (сміється).

- Вихід у чвертьфінал Ліги не позначиться на результатах «Шахтаря» в чемпіонаті України?
- У нас вистачить сил вдало виступати на два фронти. Взимку ми непогано підготувалися, та й кваліфікованих футболістів у нас удосталь для того, щоб виступати двома складами.

Галичина спортивна

Источник Sport.ua
По теме:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Футбол | 17 мая 2024, 08:49 3

Командой Les Bleus руководит знаменитый Дидье Дешам

Комментарии