Клас дався взнаки

Новини зі станів команд другої ліги

Суми: Калиненко підсилив захист

Кілька днів тому повноправним гравцем ПФК «Суми» став 30-річний оборонець Андрій Калиненко, інформує прес-служба клубу. На правах вільного агента екс-футболіст армянського «Титану» підписав з сумським клубом контракт. Можна відзначити, що Андрій - вихованець сумського футболу й уболівальникам це прізвище відоме ще виступами за такі клуби, як «Спартак-Горобина» Суми, ФК «Фрунзенець-Ліга 99» Суми, за які він зіграв 56 матчів. У 2002/2003 рр. він виступав за роменський «Електрон», де провів 25 матчів.

Наступним етапом його футбольної кар'єри був краснопільський «Явір», за який Андрій провів 62 матчі, забивши при цьому два м'ячі. Подальший клуб, де грав Калиненко, був «Хімік» з Красноперекопська, за який він провів 14 матчів, забивши один м'яч. Армянський «Титан» був останнім клубом, у якому виступав Калиненко перш ніж перейти в сумську команду. За «Титан» Андрій відіграв 65 матчів. Сказати, на якій позиції в команді гратиме Андрій Калиненко, нині складно: хоча взагалі він гравець центральної лінії захисту, хоча, можливо, що гратиме крайнього оборонця.

Шахтар: Снігопад - не перешкода

Погода намагається внести свої корективи в тренувальний процес свердловського «Шахтаря», інформує прес-служба клубу. Але, попри снігопад, футбольне життя «гірників» йде за розкладом.

Як і планувалося, на засніженому запасному полі стадіону імені Н.І.Горюшкіна відбулася остання перед від'їздом команди на збори до Криму тренувальна гра. Знову у гості до свердловчан завітав представник обласної першості футбольний клуб «Стаханов».

Команди зіграли три тайми по З0 хвилин. Складні погодні умови наклали свій відбиток на дії футболістів обох команд. Було багато боротьби, браку, на перший план вийшла функціональна і фізична готовність гравців, уміння швидко мислити, азарт і бажання.

Перемогу в цікавому поєдинку здобули досвідчені господарі. Підсумковий рахунок виявився таким же, як і три тижні тому, - 7:0 на користь «Шахтаря» (по таймах - 2:0, 2:0 3:0).

Іллічівець-2: Переграли команду Віктора Грачова

Гравці маріупольського «Іллічівця-2» 4 лютого зіграли контрольний матч. У критому комплексі «Іллічівець» підопічні Юрія Кермана приймали представника чемпіонату Донецької області - команду «Конті» (Костянтинівка). Тренує суперників «Іллічівця-2» відомий у минулому гравець донецького «Шахтаря» Віктор Грачов.

Уже в дебюті гри маріупольці мали відкривати рахунок. На третій хвилині Гунченко, скориставшись неузгодженими діями центральних оборонців, намагався втекти сам на сам з воротарем. Але гравець оборони «Конті» зумів у стрибку вибити м'яч з-під ноги маріупольського форварда. Перший тайм проходив у рівній боротьбі, але на 39-й хвилині гостям вдалася яскрава контратака, апофеозом якої став удар під перекладину злету - 0:1.

По перерві Юрій Керман провів кілька замін, і вони змінили хід поєдинку. Маріупольці повністю перехопили ініціативу, і коли б не помилки суддівської бригади, могли б неодноразово засмутити воротаря суперників. Але, все ж, на 73-й хвилині маріупольцям вдалася зразкова атака. Молодий Сергій Сніцарьов, який вийшов на заміну, в дотик пробив у кут воріт «Конті». За дві хвилини вже Немр Шабан приймав поздоровлення від партнерів після точного удару. Той же Шабан на 79-й хвилині міг збільшити перевагу маріупольців, але, вийшовши сам на сам, не став бити відразу, а спробував обіграти воротаря і змарнував момент. Надалі гравці «Іллічівця-2» довели матч до логічної перемоги - 2:1.

Склад маріупольської команди в цьому матчі: Михайлов (Яковець, 46), Цюпа, Петрович, Пономаренко (Оберемок, 46, Канонік, 83), Казноха (Д.Тищенко, 46), Віт.Юрченко, Сикульський, Швець, Філатов (Губанов, 46), Станенко (Шабан, 46), Гунченко (Сніцарьов, 65).

Наступну гру підопічні Юрія Кермана зіграють 8 лютого проти молодіжки «Іллічівця».

Олександр ТРАВЯНКА, Дмитро ОСТРОНОС, газета «Український футбол»

Александр Тишура Sport.ua
По теме:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Бокс | 07 октября 2024, 08:14 5

Именитый экс-боксер выделил Леннокса Льюиса