Олег КОНОНОВ: «Предложение по Авелару было очень серьезным»

Тренер «Карпат» о переходе полузащитника в «Шальке 04»

Головний тренер «Карпат» Олег Кононов прокоментував перехід Даніло Авелара до клубу німецької Бундесліги «Шальке 04».

«Авелар хоча й відіграв у «Карпатах» лише півроку, але при цьому приніс чимало користі нашій команді. Саме йому ми довірили позицію лівого захисника після того, як важку травму отримав Ігор Ощипко. І всі ми бачили, що Даніло добре виконував свої функції на полі. Більше того, як я вже говорив раніше, вважаю, що він став справжнім відкриттям нинішнього сезону не лише в «Карпатах», а й загалом в українському чемпіонаті. Тому для мене дуже приємно, але разом з тим і не дивно, що на його гру звернули увагу тренери такого серйозного клубу, як «Шальке 04». Також не можу не відзначити, що Даніло Авелар, незважаючи на свій молодий вік, щойно прийшовши у «Карпати», одразу дав зрозуміти, що він не лише має непогані задатки, а й прагне грати на найвищому рівні і зробить заради цього все від нього залежне. Авелар є справжнім професіоналом.

Втім, запрошення нашого гравця в команду Бундесліги є перш за все свідченням того, що успішна гра «Карпат» як в Україні, так і в єврокубках не залишилася непоміченою у провідних футбольних країнах Європи. А це дуже важливо для іміджу нашого клубу, який йде шляхом розвитку в усіх напрямках роботи. Також потрібно відзначити, що керівництво «Шальке 04» стосовно Авелара звернулося до ФК «Карпати» з дуже серйозною пропозицією. Врахували ми і той факт, що наш основний лівий захисник Ігор Ощипко після операції пройшов повний курс реабілітації і вже приступив до тренувань у загальній групі. Та й чемпіонат Німеччини на сьогоднішній день знаходиться на більш високому рівні в порівнянні з українським. Тому, зваживши всі «за» і «проти», ми й прийняли рішення дати згоду на перехід Авелара. Сподіваюся, у своїй новій команді він проявить себе з якнайкращого боку.

Хочу також заспокоїти наших вболівальників: перехід Авелара не позначиться на грі команди. Ми й надалі будемо робити все, аби кожен гравець «Карпат» індивідуально прогресував, а команда загалом в кожному матчі демонструвала видовищну та результативну гру і якомога частіше тішила своїх вболівальників перемогами», - сказав Олег Георгійович.

Офіційний сайт ФК Карпати

Источник Sport.ua
По теме:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Футбол | 05 мая 2024, 21:13 2

Леверкузенцы в матче 32-го тура чемпионата Германии разгромили «Айнтрахт» Франкфурт

Комментарии