Виключно за спортивним принципом

Президент НОК Сергій Бубка звернувся до спортивної громадськості України

Президент Національного олімпійського комітету України Сергій БУБКА закликав установити чіткі та прозорі принципи відбору до складів збірних країни з різних видів спорту. Таку пропозицію він висловив в офіційному зверненні, яке оприлюднила прес-служба НОК.

-У кожному виді спорту мають бути чіткі та прозорі критерії відбору спортсменів у національні збірні, причому починаючи з чемпіонатів і першостей України, які й повинні бути визначальними відбірними стартами на міжнародні змагання - чемпіонати та кубки світу і Європи. Так само повинен здійснюватися контроль над дотриманням та виконанням цих критеріїв, - зазначив президент українського НОК.

На думку Сергія Назаровича, основними критеріями відбору мають бути спортивний принцип, стабільність результатів і функціональний стан спортсмена перед тим чи іншим стартом.

С. Бубка наголосив, що маніпуляції системою добору є не тільки грубим порушенням спортивних принципів, кодексу етики, а й призводять, насамперед, до погіршення спортивних результатів українських атлетів, які своїми перемогами прославляють Україну на міжнародній арені.

газета «Голос України»

Александр Тишура Sport.ua
По теме:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Футбол | 02 мая 2024, 06:40 52

Уже известны все 5 клубов: Байер, Бавария, Штутгарт, РБ Лейпциг, Боруссия Д