Виталий ДАНИЛОВ: «Я не держусь за свое кресло»

Президент УПЛ о задолженностях арбитрам и готовности к отставке

Президент ПРЕМ'ЄР-ЛІГИ Віталій Данілов прокоментував інформацію, що з'явилася у ЗМІ, стосовно заборгованості ПЛ перед арбітрами:

− Заборгованість перед арбітрами, делегатами та інспекторами в обсязі понад чотири мільйони гривень не є боргом Прем'єр-ліги. Ці кошті вони недоотримали через провину чотирьох клубів, лояльних до Суркіса − «Арсенала», «Динамо», «Дніпра» та «Кривбаса», які не сплатили за свою участь у чемпіонаті. Згідно з бюджетом, затвердженим Загальними зборами Учасників ПЛ, вартість участі у чемпіонаті для кожного клубу складає 1 мільйон 650 тисяч гривень.

Клуби-учасники офіційного пулу не сплачують заявковий внесок, оскільки спонсорські кошти, отримані Прем'єр-лігою, покривають витрати на арбітраж, а решта суми розподіляється між клубами.
Чотири вищезгаданих клуби не передали телевізійні права ПЛ, отже вони беруть участь у чемпіонаті за рахунок інших 12 клубів.

«Арсенал», «Динамо», «Дніпро» та «Кривбас» заборгували не лише за арбітраж, а й Прем'єр-лізі − у сумі понад два мільйони гривень. Окрім того, порушення Регламенту змагань з боку цих клубів вже коштувало нам шести мільйонів гривень штрафних санкцій від «Епіцентра» та «Оболоні» за невиконання умов спонсорських контрактів. Це недоотриманий прибуток інших дванадцяти клубів ПЛ.

Крім того Президент ПРЕМ'ЄР-ЛІГИ заявив, що готовий до розгляду питання про вотум довіри ло себе:

− Я не хочу, щоб тема щодо посади президента Прем'єр-ліги була предметом спекуляцій окремих осіб. Я не тримаюсь за своє крісло і готовий на найближчих Загальних зборах Учасників ПЛ поставити питання про вотум довіри, − сказав Віталій Данілов.

fpl.ua

Источник Sport.ua
По теме:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Футбол | 03 мая 2024, 19:52 8

Валентин Рубчинский попал в сферу интересов «горняков»

Комментарии