Надія - дворазовий володар трофея

У Бородянці відбувся турнір пам’яті Віктора Жиліна

9 січня Віктор Жилін відзначив би свій 88-й день народження, і саме цього дня Бородянська районна федерація уже традиційно розіграла Кубок пам'яті цього майстра спорту СРСР, заслуженого тренера України.

Нагадаємо, торік у прем'єр-ному турнірі взяли участь 12 команд плюс - ветерани поза конкурсом. Однак цього року федерація, зважаючи на велику завантаженість Меморіалу Гончаренків, вирішила формувати склад учасників Кубка Жиліна не за заявками бажаючих, а за запрошеннями: першу групу, за результатами жеребкування, сформувало тріо призерів минулорічного великого чемпіонату району - «Хутір», «Надія» та «Рубін», а другу - команда ветеранів-учнів Жиліна, ще відроджена після річної паузи команда Нового Залісся, котра добре проявила себе на попередньому, пісківському турнірі, а також знаний учасник зимових турнірів - бородянський «Силовик».

Розподілені на тріо учасники зіграли 6 кваліфікаційних матчів, і кожна з груп мала свої особливості. У першому тріо глядачі стали свідками 24 забитих м'ячів і не побачили жодної нічиєї. Тріумфально пройшлася по суперниках «Надія», вигравши обидва матчі. «Хутір» і «Рубін», хоч і не вийшли до фіналу, забили чимало м'ячів і гідно поступилися дорогою переможцеві. У другій групі навпаки: 2 з 3 матчів завершилися внічию, і переможець - «Силовик» - дістався фіналу завдяки єдиному виграшу. Залісяни та ветерани билися до останнього, але, зігравши внічию, не наздогнали «силовиків».

Фінал на єдиному диханні провели дружнянці. Досвідченіша «Надія» не залишила шансів «Силовику» - 7:1. Дуже яскраво грали Віктор та Юрій Чорні, Юрій Колесник - свого часу вони пройшли школу Жиліна в «Системі-Борекс», і відчувалося, що особливо налаштувалися на турнір пам'яті свого вчителя. «Надія» під керівництвом Дмитра Науменка пройшла шлях упевнено й заслужено захистила свій титул, як мінімум на рік, залишивши красивий Кубок Жиліна в Дружні. Загалом, 41 м'яч було забито у 7 матчах турніру (майже по 6 м'ячів на гру!), і майже половину м'ячів записали до свого активу дружнянці - відразу 18 у 4 матчах.

На закритті турніру (до речі - найпершого цього року в районі), вручаючи кубок переможцям, голова районної федерації Володимир Шома та ветеран футболу Іван Іваненко згадували добрим словом «винуватця події» - Жиліна. Віктор Степанович, проживши і пропрацювавши у Бородянці майже три десятиліття, встиг багатьом передати частинку свого досвіду та знань, тому й нині у районі стали традиційними турніри його пам'яті, і навіть молоді, хто не настільки добре пам'ятають Степановича, знають, що був такий тренер, котрий став синонімом футбольних успіхів Бородянщини...

Артур ВАЛЕРКО, газета «Український футбол»

Александр Тишура Sport.ua
По теме:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Футбол | 04 мая 2024, 19:43 1

Идет битва за звание лучшего бомбардира