Віктор ГЕРАСИМЧУК: «Ми знову відчули смак перемоги!»

Форвард «Говерли» буде тренуватися навіть 31-го грудня і 1-го січня

Один із кращих гравців «Говерли» в домашньому матчі проти МБК «Миколаїв» Віктор Герасимчук оцінює важливість перемоги над «корабелами», пригадує непрості матчі у Кривому Розі та Запоріжжі, а також прогнозує дві нелегких гри під завісу другого кола чемпіонату…

- Недільна гра проти «Миколаєва» стала однією із кращих для тебе в нинішньому сезоні. Завдяки чому тобі вдалося відзначитися в цьому поєдинку?
- У нас загалом вийшла хороша гра, ми розкидали «зону», виконували вільні кидки. Велика подяка партнерам по команді, котрі створювали хороші моменти та виводили на кидки, які ми, здебільшого, використали.

- Що загалом можеш сказати про останню гру «Говерли» в цьому році? За рахунок чого, на твою думку, вдалося перемогти непоступливих практично весь матч суперників?
- Матч складався для нас дуже нервово, оскільки у нас не було іншого шляху, як вигравати. Ми програли до цієї зустрічі чотири матчі поспіль, тому хотіли нарешті порадувати своїх уболівальників домашньою перемогою. Тому моментами десь і давалося взнаки хвилювання. Поки ми бігли - добре вели гру. Але, як тільки ми зупинялися, «Миколаїв» нас наздоганяв. Але в кінцівці ми посадили на фоли «великих» суперника, що й вирішило, як на мене, результат матчу.

- Якщо пригадати дві попередні виїзні гри «Говерли» у Кривому Розі та Запоріжжі, чого не вистачило, на твою думку, команді для досягнення позитивного результату?
- В обох згаданих поєдинках ми відверто провалили кінцівки. Хоча впродовж матчів ми йшли очко в очко із суперниками. Загалом, і з «Кривбасбаскетом», і з «Ферро-ЗНТУ» були напружені матчі, але ми не дограли до кінця. До того ж, здійснили прикрі втрати, як це було в Запоріжжі. А ось у Кривому Розі не забили багато штрафних, що й призвело до такого підсумку.

- Яка атмосфера панує в команді після того, як вдалося перервати серію з чотирьох поразок, плюс, нарешті перемогти в Івано-Франківську?
- Настрій, звісно ж, у нас піднявся після перемоги над «Миколаєвом». Ми знову відчула смак перемоги. Це дуже важливо, адже попереду у нас два нелегких матчі проти «Хіміка» та «Будівельника». Зокрема, южненський клуб зараз зміцнив свій склад. Ми бачили їх останню гру проти «Азовмашу», дуже хороший баскетбол вони показали, тож нам буде з січня дуже нелегко. Ну і звісно ж, важко буде і у грі проти лідера турнірних перегонів «Будівельника». Але будемо боротися!

- Як будеш святкувати Новий Рік?
- Тут, на тренуваннях (посміхається). У нас будуть тренування і 31-го грудня, і 1-го січня. Так що будемо посилено готувати до найближчих матчів, якими завершиться друге коло для нашої команди.

Андрій МЕНІВ, BC Goverla

Источник Sport.ua
По теме:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Баскетбол | 06 мая 2024, 01:18 0

Лидер сборной Украины поборется за чемпионство