Украина крупно уступает Норвегии

Отечественные гандболистки не смогли составить конкуренцию более сильному сопернику

Україна - Норвегія 19:32

Після поразки збірній Угорщини у першому матчі основного раунду всі шанси на вихід у півфінал були втрачені і дівчата могли грати у своє задоволення, набиратися досвіду і насолоджуватися атмосферою. Гра з Норвегія носила для нашої збірної товариський характер, грати з цією збірною завжди складно, а грати у них удома вдвічі складніше. Нажаль, рівень наших гандболісток нижче, ніж норвежок, зовсім інше ставлення до гри, фінансування і розвиток дитячого гандболу.

Проте, початок матчу вийшов досить вдалим для збірної України, намагання грати "нога у ногу" з суперницями, не відпускати їх далеко, звісно добре, але... не той рівень, щоб отак грати з господарем Євро. Норвежки підшукали ключі до гри нашої збірної і без особливих проблем, заблокували спершу наш напад, про що свідчить «посуха» протягом 8 хвилин, а згодом "розблокували" наш захист і спокійно почали тікати у відрив. 6-13 після перших 30 хвилин, м'яко кажучи, результат не добрий і спокійність, яку проявили дівчата у першій половина, не допомагала їм, розумію втрачати було нічого, але ж за імідж держави треба було змагатись. Збірній Норвегії результат підходив, вони "засушили" гру і вміло користувалися помилками наших гандболісток у нападі.

Перевага повільно зростала протягом другого тайму і перед останніми п'ятьма хвилинами сягала 13 м'ячів, намагання були, але норвежки не дали українкам, навіть, зменшити різницю. 19-32 горіли на табло після фінального свистка, так втрачати було нічого, досвід здобули, але...Боротьби, як такої не було.

Перш за все, треба виділити дві складові у перемозі норвежок. Їх уміння реалізовувати швидкі атаки, зрештою, у нас таких моментів були дуже мало, 1 гол українок у відривах, проти 9 норвежок. Ну, а друга причина... Прекрасна гра лінійного гравця збірної Норвегії, задумайтесь, 6 кидків по воротах - 6 голів. 100% реалізація, таким результатом не кожен може похвалитися.

Розбирати хто винний будемо пізніше, а зараз головне відійти від цієї поразки і з новими силами, а головне мотивацією вийти на заключний матч з Францією.

Олексій Мандзій, Sport.ua

Источник Sport.ua
По теме:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Футбол | 03 мая 2024, 17:27 7

Нападающий вернется в «Брюгге»

Комментарии