Анатолій ВОЛОБУЄВ:«Раніше грати проти Динамо було складніше»

Головний тренер алчевської «Сталі» - про кубковий поєдинок проти «Динамо»

Враженнями про гру алчевської «Сталі» та київського Динамо» поділився з «Уф» наставник господарів Анатолій Волобуєв, який вважає поразку своїх підопічних незаспуженою.

-Пане Анатолію, ще недавно «Сталь» у чемпіонаті вигравала в «Динамо-2» на власному полі з рахунком 2:0, але в підсумку зіграла лише внічию. Схожа ситуація трапилася у позавчорашній кубковій грі. Чи можна проводити тут якісь аналоги?
- Це були зовсім різні матчі. Порівнювати «Динамо-2» з першою командою, за всієї поваги до підопічних Литовченка, не можна, адже основний склад набагато сильніший. У першоліговому протистоянні, яке закінчилося з рахунком 2:2, сталося для нас нещастя. Ту гру ми були зобов'язані довести до перемоги. Але що об'єднує ці матчі, так це гра моєї команди в захисті. Тут є над чим попрацювати. Якщо ми хочемо обігрувати такі команди, то не маємо права так помилятися, як позавчора. Адже гру, до всього, ми провели на хорошому рівні. Після першого тайму я не бачив, за рахунок чого динамівці збираються перемагати, але далися взнаки наші дитячі помилки в захисті. Голи ми, грубо кажучи, забивали самі собі. Втім, це не применшує заслуг киян. Хоча, вважаю, можна було позавчора нам у них вигравати та виходити до півфіналу.

- На вашу думку, які головні причини позавчорашньої поразки?
- Помилки в обороні: якщо в першій лізі такі помилки пробачають, то команди прем'єр-ліги - ні. Додам також розгубленість після першого пропущеного м'яча та втрату концентрації.

- Якщо в першому таймі вашій команді вдалося цілком переграти киян, то в другому - так само впевнено довелося поступитися за грою. Річ - у втомі, в силі суперника чи, можливо, у виході на поле Милевського?
- Гадаю, вихід на поле Милевського та Ярмоленка значно підсилив гру киян. Із цим не посперечаєшся. На жаль, моя команда «попливла» в ті хвилини, коли пропускала перші два м'ячі. Гадаю, справа, швидше, в молодості моїх підопічних та в браку досвіду. У нас лише одиниці брали участь у таких відповідальних іграх.

- Кого могли б виділити у складі суперника, крім Милевського?
- Мені дуже сподобалася гра малого такого, Теміле. З його флангу було багато загроз нашим воротам, і він досить непогано впорався зі своїми функціями. Можливо, вдала гра Теміле - провина нашого захисника, який проти нього діяв, але факт залишається фактом - динамівець мав дуже непоганий вигляд на полі.

-Гадаєте, поразка не позначиться на настрої гравців перед матчем першої ліги?
-Навпаки, хлопці мають зібратися та показати все, на що здатні. Те, що грати вони вміють, позавчора було продемонстровано. Хлопці мають вірити в свої сили, адже вони за грою не гірші за інших. Єдине, чим ми поступаємося багатьом, це рівнем зарплати...

- Загалом, вважаєте, «Сталь» поступилася незаслужено?
- Так. Хотів би я побачити, як закінчилася б гра, якби суддя зарахував чистий гол на старті поєдинку та призначив пенальті у ворота киян за рахунку 3:1. З іншого боку, голи нам забивали суперники, тож для них перемога мала б здаватися закономірною. Можливо, так воно і є.

- Кого можна вважати фаворитом розіграшу Кубка країни?
-За грою, на даному етапі найсильніший «Шахтар». Але хто-зна, раптом кияни із часом підтягнуться, адже до травня наступного року ще далеко. Можливо, кияни на той час гратимуть у зовсім інший футбол, адже нині команда «Динамо» - не та, яка була раніше. На мою суб'єктивну думку, з киянами раніше грати було набагато важче.


Анатолій ВОЛКОВ, газета «Український футбол»

Александр Тишура Sport.ua
По теме:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Бокс | 01 мая 2024, 22:08 2

Следующий бой Василий проведет 12 мая

Комментарии