Сергій КРАВЧЕНКО: «Ми маємо бути фаворитами»

Півзахисник «Дніпра» - про гру команди та майбутній поєдинок проти «Карпат»

Черговий непростий суперник чекає на дніпропетровців уже цієї неділі.

-Напередодні важливої гри проти «Карпат» прикру поразку від «Шахтаря» вже забуто командою?
-Такі речі не забуваються. Але сказати, що це якимось чином заважає нашій підготовці, я не можу. Програти було неприємно, але в колективі панує досить гарний та бойовий настрій.

-Як цю гру переживав Хуанде Рамос? Що він сказав підопічним після гри?

-Кожен із нас тяжко переживав ту поразку, в тому числі й тренер. «Дніпро» на кожну гру ставить перед собою єдину мету - виграти. Тому, коли перемогти не пощастить, то перейматися доводиться і через нічиї. Інколи враження та емоції болісні, але ми - професіонали, тому маємо забувати про свої невдачі та готуватися до наступних важливих поєдинків зі свіжою головою. Головне - розглянути причини поразки та зробити висновки, аби в майбутньому таких помилок не повторювати. Знаєте, цим і прекрасна гра, що сьогодні поступитися можемо ми, а наступного разу - «Шахтар». Тож будемо старатися перемагати якомога частіше. Це єдине, що нам залишається.

-На «Дніпро» вже наступної неділі чекає черговий серйозний суперник. Гадаєте, втома «Карпат», з огляду на їхню гру в Севільї, стане вашим козирем?

-Якщо «Карпати» вийдуть на гру цілком зарядженими на боротьбу (а я в цьому не сумніваюся), ми дамо зіграти їм у своєму звичному стилі, і якщо в них усе виходитиме, то й сили у львів'ян з'являться! Втім, якщо ми візьмемо гру під свій контроль, то важко вже буде саме господарям недільного протистояння. І тоді вже мало що залежатиме від того, грали «Карпати» посеред тижня в єврокубках чи ні. Гадаю, це не такий вже і суттєвий фактор, тому козирем для нас утома «Карпат» не стане.

-Хто, на вашу думку, є фаворитом двобою?

-Навряд чи можна говорити про такі речі, адже все на свої місця ставить лише сама гра. Втім, наші вболівальники, та й ми самі, мабуть, вправі вважати, що саме ми є фаворитами, але львівський клуб та його торсида, безсумнівно, думають інакше.

- Чи можете назвати слабкі місця команди Кононова?
-Не можу. По-перше, це не моя справа, а по-друге, команда у Кононова дуже сильна. Втім, немає жодної команди, яка б не програвала та не мала слабких місць. І ми не виняток - теж маємо проблемні місця. Ось хто краще скористається чужими помилками, той і переможе.

-Цікаво, чи вболівали ви за «Карпати» під час їхнього матчу проти «Севільї» ?

-«Уболівав» - це надто гучно сказано, але переживав, певною мірою, звісно, за львів'ян. Адже «Карпати» - українська команда, і там є чимало моїх знайомих та товаришів. Я бажав їм в іспанському матчі лише успіхів.

-Якби вам запропонували нічийний результат у недільній грі, погодилися б?

-Ні! Наше завдання - перемагати в кожній грі, і в кожному протистоянні саме ми маємо бути фаворитами.

Анатолій ВОЛКОВ, газета «Український футбол»

Александр Тишура Sport.ua
По теме:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Футбол | 06 мая 2024, 17:29 0

Важная победа для днепровской команды

Комментарии