Найкраща фігуристка України стала росіянкою

Учасниця двох Олімпійських ігор Тетяна Волосожар буде виступати за Російську федерацію

6 жовтня відома українська фігуристка, учасниця двох Олімпійських ігор Тетяна Волосожар одержала в управлінні Федеральної міграційної служби російського міста Твер свідоцтво № 1 учасника президентської «Програми з надання сприяння добровільному переселенню в Російську Федерацію співвітчизників, що проживають за кордоном».

«Громадянам України дуже непросто отримати російський паспорт. Але в моєму випадку все проходить швидко, без зволікань. Думаю, в найближчий час, протягом місяця російський паспорт буде у мене на руках», - зізналася Тетяна Волосожар.

«У принципі, рішення про переїзд до Росії я прийняла незабаром після Олімпійських ігор у Ванкувері, де ми зі Станіславом Морозовим посіли восьме місце. Мій партнер сказав, що закінчує спортивну кар'єру. Максим Траньков вирішив розійтися зі своєю партнеркою Марією Мухортовою. Ми з Максимом зустрілися, поговорили - і вирішили виступати разом. Федерація фігурного катання України сподівалася умовити Максима виступати за Україну, але отримавши від нього категоричну відмову, не стала чинити перешкод мені і видала відкріпні документи», - розповіла Тетяна.

Виступати за Росію на офіційних міжнародних змаганнях Волосожар зможе з 15 лютого 2011 року, коли закінчиться рік карантину з моменту останнього старту за Україну.

Волосожар з Траньковим сподіваються виступити на ЧС-2011, який пройде 21-27 березня в Токіо. Для цього парі треба бути в трійці призерів на чемпіонаті Росії.

Нагадаємо, що це не далеко єдиний випадок переїзду найкращих спортсменів України в Росію. Так у минулому році російський паспорт отримав гросмейстер з Криму Сергій Карякін.

ТСН

Источник Sport.ua
По теме:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Футбол | 02 мая 2024, 16:13 2

Каньисарес не ожидал, что Лунин будет играть на таком уровне

Комментарии