Григорій ЯРМАШ: «Ми в змозі обіграти будь-яку команду»

Захисник «Ворскли» - про майбутній поєдинок против «Дніпра»

«Ворскла» здобула лише очко в двох останніх турах, але, на думку нашого співрозмовника, дивиться лише вперед. У голосі Григорія, поза сумнівом, відчувається впевненість у силах його команди. «Ворскла» у звітному поєдинку налаштовується лише на перемогу... Чи буде побито і третього гранда українського футболу, слідом за віце-чемпіоном та бронзовим призером попередньої першості?

-Кого, на вашу думку, можна вважати фаворитом у центральному матчі 9-го туру?

-Гадаю, шанси обох команд абсолютно рівні. Звісно, якщо подивитися на турнірну таблицю, то фаворитом можна вважати «Дніпро», адже вони випереджають нас на два очки і знаходяться на сходинку вище. Втім, все на свої місця розставить лише гра.

- У разі перемоги «Ворскла» увійде до лідируючої трійки команд. Чи до снаги це нині вашому колективу?

-Ми в змозі обіграти будь-яку команду чемпіонату, що нам уже й вдалося довести. Головне, аби була така ж самовіддача, як у попередніх успішних для нас зустрічах.

-У «Дніпрі», кажуть, Безсонов на посаді головного тренера висить просто-таки на волосині. Після значної серії невдач дніпропетровські футболісти, поза сумнівом, битимуться в суботу до останнього. Для «Ворскли» ж поразка в матчі стане трагедією?
- Про поразку в нас ніхто навіть і не задумується. Ми гратимемо лише на перемогу перед рідними вболівальниками.

- А нічия в домашньому матчі, втім, з одним із лідерів першості, - прийнятний результат?
-Однозначно відповісти на це питання не можу. З одного боку, в разі нічиєї розрив між командами залишиться на тому ж рівні, і нічого страшного в тому немає. Та, з іншого, найкращий результат - перемога. До неї і прагнутимемо.

-До слова, «Ворскла» не виграє і не забиває вже два матчі поспіль. Це наслідок втоми, сили суперників чи якихось інших чинників?
-Гадаю, далася взнаки саме психологічна втома після двох яскравих перемог над «Металістом» і «Динамо». Після двох невдалих ігор минуло вже достатньо часу, тому гадаю, то вже історія. Зараз потрібно виходити на поле і розпочинати новий етап перемог.

-У чому головні мінуси гри «Дніпра»?

-Поки що у нас не було детального розгляду дій суперника. Але, повірте, наш тренерський штаб обов'язково вкаже на його слабкості.

-На тижні багато гравців обох клубів допомагали своїм національним командам. Чи дасться взнаки втома в їхніх діях?
-Можливо, все-таки, і дасться, адже і за збірні футболісти грали день через третій, і зараз минуло не так багато часу до звітного матчу. До того ж, «Дніпро» грав і на євроарені. Хоча з вівторка по суботу футболісти мають на відновлення чотири дні. Цього може вистачити для відпочинку - в першу чергу, психологічного.

-Зустріч на полі із Сергієм Кравченком стане принциповою особисто для вас і всієї команди загалом?
-Зрозумійте, ми граємо не проти Кравченка. Ми граємо проти «Дніпра». Ось зустріч із ким стане принциповою для кожного футболіста. Кожен із нас вийде в суботу ввечері з однією метою - виграти. Інше - лише деталі.

-У чемпіонаті скальпи вже було знято з «Металіста» та «Динамо». «Дніпро» нині сильніший за ці команди?

-Я вважаю, що не сильніший.


Анатолій ВОЛКОВ, газета «Український футбол»

Александр Тишура Sport.ua
По теме:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Футбол | 03 мая 2024, 00:17 0

Победу фиалкам принес М'Бала Нзола, забив решающий гол на 90+1-й минуте

Комментарии