Плиски проти столиць

Українські аматори візьмуть участь у розіграші Кубка регіонів УЄФА

З 28 серпня по 1 вересня на Чернігівщині відбудеться груповий турнір проміжного раунду розіграшу Кубка регіонів УЄФА. Силами поміряються чемпіони серед аматорських команд чотирьох європейських країн: України - «Єдність-2» (Плиски Чернігівської області), Латвії - «РФШ/Фламінго» (Рига), Азербайджану - «Чевік» (Баку) та Молдови - «Яловень» (Яловень).

Обидва матчі першого ігрового дня відбудуться в Чернігові, на стадіоні імені Гагаріна. «РФШ/Фламінго» зустрінеться з «Яловенем», а «Єдність-2» - з «Чевіком». 30 серпня і 1 вересня «Єдність-2» прийматиме своїх суперників у Плисках. А інші зустрічі другого і третього турів відбудуться на чернігівському стадіоні.

Зазначимо, що Кубок регіонів розігрується раз на два роки, починаючи з 1999-го. У турнірі можуть брати участь переможці національних аматорських ліг, а також молодіжні збірні «карликових» держав. Нині трофеєм володіє іспанський «Кастилья-і-Леон», який виграв фінальний турнір 2009 року в Хорватії. Найвищі досягнення українців - бронзові медалі ірпінського УФЕІ (1999) та каховського КЗЕСО (2005 р.).

Заявки на участь у турнірі-2010/2011 подавали 39 національних асоціацій. Виняток - Мальта і Сан-Марино, які скористалися наданим «карликовим» державам правом виставити аматорські збірні. Представники дванадцяти асоціацій, яких було поділено на три групи, починали шлях з попереднього раунду. Переможці четвірок, а також дві найкращі команди з числа тих, що посіли другі місця, продовжать боротьбу. У проміжному раунді до них приєднаються найсильніші аматорські команди ще 27 країн, у тому числі й плисківська «Єдність-2» - торішній чемпіон України серед аматорів. Вісім переможців проміжного раунду отримають путівки у фінал, який відбудеться влітку наступного року.

Конкретні суперники «Єдності-2» у проміжному раунді визначилися нинішнього літа. Зокрема, «Чевік» виграв аматорський чемпіонат Азербайджану, «Яловень» виборов аматорський Кубок Молдови, а «РФШ/Фламінго» посів перше місце у другій (третій за вагомістю) лізі чемпіонату Латвії, яка має аматорський статус. З-поміж команд восьмої групи раніше в аматорській європершості брав участь «Яловень». У сезоні 2008/2009 років представники молдовського містечка виступали на проміжному етапі. Вони провели у рамках розіграшу Кубка регіонів УЄФА три поєдинки, з яких один виграли і у двох зазнали поразок.

Як з'ясувалося у розмові з тренером «Єдності-2» Сергієм Бакуном, нинішні суперники для плисківців, на його думку, - «темні конячки».

«Але наш принцип: перемагати у кожному матчі. І у поточному чемпіонаті області він спрацьовує: ми випереджаємо нашого головного переслідувача ФК «Ніжин» уже на десять очок. Але Кубок регіонів, звісно, зовсім інший рівень, - зазначив наставник. - І вже другий тиждень проводимо у Плисках збір, цілеспрямовано готуючись до відповідального старту. Хочеться, щоб команда, представляючи аматорський футбол усієї України, максимально розкрила свої потенційні можливості».


Віктор МУХА, газета «Український футбол»

Александр Тишура Sport.ua
По теме:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Футбол | 04 мая 2024, 08:01 0

«Бенфика» с 1963 по 1965 год не проигрывала на протяжении 48 матчей

Комментарии