Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

31.05.2023 22:00 – FT 1 : 1
4 : 1 Серія пенальті Серія пенальті
Ліга Європи
| Оновлено 01 червня 2023, 12:48
25870
30

Матч нервів та пауз. Севілья обіграла Рому у фіналі Ліги Європи

Все вирішила серія пенальті

| Оновлено 01 червня 2023, 12:48
25870
30
Матч нервів та пауз. Севілья обіграла Рому у фіналі Ліги Європи
Getty Images/Global Images Ukraine

Першим єврокубковим фіналом цього сезону стала дуель «Севільї» та «Роми» у вирішальному протистоянні Ліги Європи. «Нервіонці» вигравали цей трофей 6 разів, що є рекордним показником. На шляху до фіналу іспанська команда зуміла пройти «Манчестер Юнайтед» та «Ювентус», що стало певною мірою сюрпризом, оскільки «Севілья» проводить непереконливий сезон. У римлян був свій козир - наставник «вовків» Жозе Моуріньо раніше не програв жодного єврокубкового фіналу.

Перший небезпечний момент у матчі створили номінальні гості. Челік виклав м'яч під удар Спінаццолі, але той пробив нехитро, і Бону зреагував. Надалі «нервіонці» взяли м'яч під контроль, намагаючись неквапливими атаками розтягнути оборону суперників. Особливо це у «Севільї» не виходило, оскільки «вовки» грамотно оборонялися і не дозволяли опонентам створювати загрози своїм воротам. При цьому гра часто переривалася свистком арбітра після жорстких сутичок.

Getty Images/Global Images Ukraine

До першого результативного удару в матчі спричинила помилка севільців у центрі поля. Манчіні відразу зробив передачу на хід Дібалі, який увійшов до штрафного майданчика і точно пробив повз голкіпера. Кінцівка першого тайму, включаючи 7 (!) компенсованих хвилин, проходила під акомпанемент атак «Севільї». Номінальні господарі робили постійні навіси та простріли, але оборонна лінія римлян справлялася із навантаженням. Рахунок мало не зрівняв Ракитич. Хорват бив з-за меж штрафного майданчика, але влучив у стійку.

«Нервіонці» агресивно розпочали другу половину зустрічі, і ця активність незабаром принесла результат. Черговий навіс із флангу виконав Сусо, і Манчіні, що закривав Ен-Несірі, зрізав м'яч у власні ворота. На хвилі успіху севільці продовжили атакувати, але не змогли закріпити успіх.

Надалі «нервіонці» володіли територіальною перевагою, а римляни відповідали нечастими атаками. Велику загрозу воротам «Севільї» несли стандарти у виконанні «вовків». Після одного зі штрафних номінальні гості не зуміли заштовхати в сітку м'яч, що замітався перед воротарським. Міг забивати Белотті, який після закидання зі штрафного пробив за кілька сантиметрів від штанги. Перед овертаймом, що невблаганно наближався, севільці намагалися вирвати перемогу, але зробити цього не змогли.

Getty Images/Global Images Ukraine

У додатковій 30-хвилинці гри, гідної згадки, було небагато. Футболісти часто лежали на газоні, і матч постійно переривався. Як наслідок, арбітр додав цілих 11 хвилин до овертайму. Але їх командам забракло для того, щоб виявити переможця. Переможця протистояння визначила серія пенальті, в якій «нервіонці» холоднокровніше виконали свої удари.

«Севілья» здобула перемогу і вкотре виграла Лігу Європи. Цей успіх цінний і тим, що наступного сезону «нервіонці» виступатимуть у Лізі чемпіонів.

Ліга Європи. Фінал.

«Севілья» – «Рома» – 1:1

Манчіні (55, автогол) – Дібала (35)

Пенальті: 1:0 – Окампос, 1:1 – Крістанте, 2:1 – Ламела, 2:1 – Манчіні (воротар), 3:1 – Ракитич, 3:1 – Ібаньєс (штанга), 4:1 – Монтіель.

Рафа Мір (36, лава запасних), Ракитич (65), Ламела (109), Окампос (129) – Матич (22), Пеллегріні (45), Манчіні (48), Крістанте (65), Челік (74), Залевськи (105)

«Севілья»: Бону, Теллес (Рекік, 95), Гудель (Маркао, 127), Боде, Навас (Монтіель, 95), Ракитич, Фернандо (Жордан, 128), Хіль (Ламела, 46), Торрес (Сусо, 46), Окампос, Ен-Несірі.

«Рома»: Патрісіу, Ібаньєс, Смолінг, Манчіні, Спінаццола (Льоренте, 106), Матич (Бове, 120), Крістанте, Челік (Залевськи, 91), Пеллегріні (Ель-Шаараві, 106), Абрахам (Белотті, 75), Дібала (Вейналдум, 68).

Арбітр: Ентоні Тейлор (Англія)

Стадіон «Пушкаш Арена» (Будапешт, Угорщина)

СЕВІЛЬЯ – РОМА. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Події матчу

120’ +4
ГОЛ ! З пенальті забив Гонсало Монтієль (Севілья).
120’ +3
ГОЛ ! З пенальті забив Iван Ракiтiч (Севілья).
120’ +2
ГОЛ ! З пенальті забив Ерік Ламела (Севілья).
120’ +1
ГОЛ ! З пенальті забив Бріан Крістанте (Рома).
120’ +1
ГОЛ ! З пенальті забив Лукас Окампос (Севілья).
55’
ГОЛ ! Автогол забив Джанлука Манчіні (Рома).
35’
ГОЛ ! М'яч забив Пауло Дібала (Рома).
Оцініть матеріал
(113)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Ракіцький може залишити Шахтар і перейти в клуб-аутсайдер УПЛ
Футбол | 25 квітня 2024, 12:41 9
Ракіцький може залишити Шахтар і перейти в клуб-аутсайдер УПЛ

Досвідченим центральним захисником цікавиться «Металіст 1925»

Лунін у цьому сезоні сяде на лаву для запасних. Стали відомі причини
Футбол | 25 квітня 2024, 11:05 14
Лунін у цьому сезоні сяде на лаву для запасних. Стали відомі причини

Анчелотті планує випустити Кепу і Куртуа у старті найближчим часом

Коментарі 30
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Octopus
У Моуриньо не было шансов. С тех пор как он начал любить российских теннисистов, то все пошло шкереберть. В Серии А мимо ЛЧ, в ЛЕ мимо ЛЧ. Задумайся, Жозе!
shef63
Севілья вже задовбала.
Avaksi
Бугага. Хотіли обіграти Севілью у фіналі ЛЄ. 
HisAirnessMJ
Против Ромы ничего не имею, но как проигрывает ничемнеособенный всегда приятно смотреть!!! Севилье поздравления.
PUMA
Явно не день Манчини.Желтую получил,автогол,при жребьи на пенальти попалась сторона ворот болельщик Севильи,не забил пенальти 
Cruyff
Це їх турнір. 
Bimbа Joe
Зачем разыгрывать все туры ЛЕ, отдайте кубок сразу Севилье))) Молодцы конечно,
Michael Savchyn
феноменальний результат -- якщо Севілья у фіналі у ЛЄ, то приймати там ставки немає сенсу
ALM
Додатковий час, особливо сама кінцівка, це був якийсь фінал НБА: до кінця ігри по таймеру 1 хвилина, але з таймаутами вона розтягується на півгодини.
R1d3r
Севилья хоть раз проигрывала в финале ЛЕ? 
Oliynuk_sport
Чортова Севілья, проявили злість, в першому таймі везло Ромі і класний гол Дібали, а в другому повезло Севільї. Рома весь матч добре оборонялася. Севілья провела агресивно другий тайм.
antt
Манчіні звичайно і гол забив з гри  у свої ворота, і не забив в серії пенальті. От це дійсно провал, хоча думав що йому буде достатньо і автогола. І взагалі як так бити посередині воріт, без ніякої видумки, це ж завчасно програшний варіант. Хоча і Буну постарався ногами. Хай впав але відбив мяч. Взагалі не розумію воротарів, для чого вони падають в сторону - та стій на місці, і такий удар як в Манчіні твій. Хоча розумію що тут справа у вгадуванні, та й інакше мячі під штангу будуть невідбиваючі.
Максим Котов
Обыграть Севилью в финале ЛЕ смог бы только Мансити. При необходимом везении конечно же
igor shmuylo
Роме надо научиться  быть пенальти. После первой половине все тянули до пенальти.
Умник
Супер. Расскажите как теперь Жирона может попасть в лк?
Если Севилья в лч.
Макс Максов
Севілья бісить ще з часів вибивання Шахтаря в півфіналі і перемоги над Дніпром в фіналі... Але така сциклива гра від Моура, не могла привести до перемоги!
slavarost
Севільї насрано на цей турнір
antt
А Моуріньо звичайно такий злий після матчу на церемонії, тепер і молодші єврокубки йому не беруться, буде скоро як Гвардіола але не по ЛЧ. Хоча напевно Рома більше заслуговувала на цей кубок ніж Севілья у 9-ий раз, тим більше з гри ніхто із севільців не відзначився. Але в другому таймі все таки Рома не була більш переконливою як це здавалося в першій частині гри.
Forcer Petya
Як же ця Севілья бісить...звичайна посередня команда яка нічого не могла ніколи добитися ні в Лізі чемпіонів ні в чемпіонаті Іспанії але в Лізі Європи їм постійно дико фартить...не розумію цього їх дикого везіння в Лізі Європи...але через цей їх їхній неймовірний фарт я цю команду непереношу і терпіти не можу 
Springfield
Вот это футбол!   Автогол, вратарь, штанга и чао, бомбино.
Хорошо что выключил на 30 мин.  Лучше смотреть Рух - Александрия.