Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Снукер
| Оновлено 06 червня 2023, 13:44
2786
0

За крок до мети. Юліан Бойко не зумів виграти фінал за путівку до Мейн-туру

Українець добре зіграв у першому снукерному турнірі Q School, але не пощастило

| Оновлено 06 червня 2023, 13:44
2786
0
За крок до мети. Юліан Бойко не зумів виграти фінал за путівку до Мейн-туру
Telegram. Юліан Бойко (праворуч)

Український снукерист Юліан Бойко програв вирішальний матч за путівку в світовий снукерний тур, зупинившись за крок від своєї мети.

Перший турнір 2023 Q School, в якому розігрувалися 4 перепустки до World Snooker Tour, відбувся із 29 до 31 травня 2023 року на Morningside Arena у Лестері. Для здобуття ліцензії слід було дійти до чвертьфіналу та виграти його.

29 травня Юліан Бойко розпочав турнір із складної перемоги у матчі проти Олівера Сайкса із Англії. Віддавши супернику перший фрейм, Юліан Бойко згодом взяв три партії поспіль та вийшов вперед (3:1). Англієць відіграв два фрейми, але Юліан зафіксував непросту перемогу у вирішальній партії (4:3).

Потім, 30 травня, Бойко переміг Ліама Девіса із Уельсу. Із брейком у 90 очок Юліан Бойко впевнено здобув перевагу (3:0), опинившись у кроці до перемоги в третьому раунді. Валлієць спромігся відіграти два фрейми, після чого Юліан, не доводячи справу до вирішальної партії, здобув перемогу з рахунком 4:2.

У наступному етапі відбору до World Snooker Tour Юліан Бойко переміг Стюарта Керрінгтона із Англії. Програвши стартовий фрейм, Бойко зумів зрівняти рахунок (1:1). Згодом 33-річний англійський снукерист взяв два фрейми поспіль й відірвався у рахунку (3:1). Однак 17-річний український спортсмен створив камбек та здобув вольову перемогу у вирішальному фреймі (4:3).

31 травня Юліан Бойко змагався за місце у чвертьфіналі змагань проти Джеймі О'Нілла із Англії та здобув ще одну вольову перемогу в фінальній партії. Поступаючись 0:2, Юліан взяв три фрейми поспіль і вийшов вперед 3:2. Заліковим брейком суперник спромігся перевести матч до вирішального фрейму, але Юліан зрештою оформив вихід до чвертьфіналу змагань з рахунком 4:3.

На жаль, Юліан Бойко програв у вирішальному чвертьфінальному поєдинку турніру проти Ендрю Паджетта із Уельсу, коли залишалося виграти декілька фреймів для путівки до Мейн-туру. Чвертьфінал завершився перемогою валлійця з рахунком 4:2, який і здобув дворічну ліцензію у Світовий тур.

Тренер та батько Юліана Сергій Бойко розповів: «Це був неймовірно напружений турнір, де витрачено багато фізичних та психологічних зусиль. Проте гра зміцнилася ще більше, а характер загартовано ще сильніше, тож сподіваємося на успіхи Юліана у наступних змаганнях».

Українець продовжить виступ на змаганнях Q School. У другому турнірі 2 червня Юліан зіграє в матчі першого раунду проти Джеймса Хайта із Англії».

Джерело Telegram
Оцініть матеріал
(3)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Стало відомо, скільки заробили Світоліна, Калініна, Ястремська в Маямі
Теніс | 28 березня 2024, 17:11 0
Стало відомо, скільки заробили Світоліна, Калініна, Ястремська в Маямі

Далі за всіх з українок пройшла Ангеліна, яка зупинилася на стадії 1/8 фіналу

НХЛ. Чотири команди вийшли у плей-оф, невдачі Колорадо та Нешвіла
Хокей | 29 березня 2024, 08:47 1
НХЛ. Чотири команди вийшли у плей-оф, невдачі Колорадо та Нешвіла

Великий ігровий день відбувся у Лізі

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.