Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 24 березня 2023, 06:25
40873
23

Україна виграла спаринг у Брентфорда за три дні до битви на Вемблі

Матч синьо-жовтих проти англійського клубу проходив за зачиненими дверима

| Оновлено 24 березня 2023, 06:25
40873
23
Україна виграла спаринг у Брентфорда за три дні до битви на Вемблі
Twitter

Збірна України виграла товариський матч у англійського клубу «Брентфорд» з рахунком 2:0.

Англійська команда виступила резервний склад з кількома гравцями першої команди (Понтус Янссон, Джош Дасілва).

У першому таймі для України забив захисник Дніпра-1 Олександр Сваток. Ще один гол побував у воротах господарів у другій половині гри зусиллями Георгія Судакова, хавбека «Шахтаря».

  • Всі найяскравіші моменти доступні в режимі Live в Telegram Sport.ua

Українці продовжують підготовку в Лондоні до матчу кваліфікації Євро-2024 проти Англії (26 березня).

Спаринг синьо-жовтих проти англійського клубу «Брентфорд» проходив за зачиненими дверима, без відеотрансляції. За цей клуб виступає молодий українець Єгор Ярмолюк, вихованець «Дніпра-1». Однак він поки що заліковує травму і ще не дебютував за основну команду Брентфорда.

Це була перша гра Руслана Ротаня на посаді головного тренера національної збірної України.

Пресс-служба УАФ розповіла про хід поєдинку:

Для Руслана Ротаня цей спаринг був єдиною можливістю перевірити гравців не в ігрових серіях під час тренувань, а у відносно наближених до офіційного матчу умовах. До того ж погода була суто англійська – така, як прогнозується в неділю на «Вемблі» – висока вологість та дрібний дощ, який час від часу підсилювався.

У протокол матчу тренери включили всіх гравців, що перебувають на зборі, окрім Трубіна, а також Ярмоленка, який відновлюється після травми, Сидорчука, що трохи застудився, та Зінченка, якому просто дали перепочити. Зі стартового свистка збірна України захопила ініціативу й наполегливо намагалася втілити в життя настанови, які встигла отримати під час нечисленних тренувань та теоретичних занять під керівництвом нового наставника.

Видовищною гру у виконанні обох команд до перерви назвати важко. Але ініціатива була на боці українців. І як результат – забитий після розіграшу кутового м’яч. Маліновський з правого флангу подав, а Сваток опинився найспритнішим у штрафному майданчику і головою вразив ворота. Забити ще підопічні Руслана Ротаня могли під завісу першого тайму. Але спочатку м’яч після невдалого виносу гравців «Брентфорда» влучив у стійку, а потім Довбик разом із партнерами не зміг розібратися з м’ячем, коли, здавалося, той уже мав залетіти у ворота з близької відстані.

У другому таймі зі стартового складу залишився лише Буяльський. Але малюнок гри збірної України не змінився. Ініціатива також залишилася за командою Руслана Ротаня. В українців було кілька можливостей збільшити рахунок, але скористалися вони лише однією. На 65-й хвилині Судаков пробив із-за меж штрафного, і голкіпер суперників був безсилим. 0:2. Проте після цього він рятував свою команду після ударів Коноплянки, Довбика та Циганкова. А під завісу матчу Буяльський просто дивом метрів із десяти не влучив у ворота, пробивши над поперечкою.

Товариський матч

23 березня, Лондон. The Cherry Red Records Stadium.

Брентфорд – Україна – 0:2 (0:1)

Голи: Сваток, 22, Судаков, 65.

Брентфорд (стартовий склад): Вінтерботтом, Вілсон, Адедокун, Крама, Олакігбе, Тревітт, Гілберт, Дасілва, Лісбі, Янссон, Сила.

Тренер: Ніл Макфарлейн.

Україна (1-й тайм): Лунін, Караваєв, Сваток, Матвієнко, Миколенко, Степаненко, Маліновський, Бондаренко, Буяльський, Мудрик, Яремчук.

Україна (2-й тайм): Шевченко, Мірошніченко, Попов, Сарапій, Соболь, Циганков, Піхальонок, Судаков, Буяльський, Коноплянка, Довбик.

Тренер: Руслан Ротань.

Арбітр: Грем Скотт (Англія).

Оцініть матеріал
(237)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 23
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Иван Качура
Чекаємо на матч з Англією, вболіваємо за Україну) 
fifa2020
Чому мінусуєте? Нас намахали! Це ніякий не Бренфорд і даже не другий склад, а Бренфорд Б! Зайдіть в статтю "Брентфорд – Україна. Дивитися онлайн. LIVE трансляція" і подивіться на лист предматчевого складу від англічан, там пише Брентфорд Б.
Lesovij7
Да брентфорт б , но победа есть
Alex AS
ситуация когда про матч можно почитать, но нельзя поглядеть напоминают времена совка, когда о результате узнавали вместо норм просмотра 
MYV
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Remark
Крутой был матч! Завтра еще раз пересмотрю, только уже в записи.
Тарік1994
Добре, що Циганков відновився. Ще судячи з прочитанного можливо одразу у склад і Малиновського і Судакова? У Руслана великий досвід грати дуже високо ще з Аталанти, буде така собі прихована 9
Springfield
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Віталій Ткачук
Наша недолуга уаф заздалегідь це організувала, але хотіли подати вболівальникам як матч з Брентфордом). "За закритими дверима" і все таке. Ми ж не в совку живемо, люди можуть знайти інформацію.
Alehandro
Ярмолюк грав?
Zub
судячи із того, що я прочитав, то буяльського бачити в основі не хочеться. А ще написано, що довбик грав у першому таймі і у другому, але також написано, що на другий тайм з стартового складу вийшов тільки буяльський, отже, хтось бреше. 
fifa2020
В Бренфорда Б, а не в бренфорда)))))))) Ціна всього складу по transfermarkt: FC Brentford B = мінус 1.55 млн евро, ахахахахаха...
Sher15
Англия выиграет 4 0 .никакой битвы не будет