Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна
| Оновлено 11 квітня 2023, 17:05
1141
0

Фінал Кременчук – Сокіл крізь призму цифр

Провідні команди України вперше розіграють між собою чемпіонський трофей

| Оновлено 11 квітня 2023, 17:05
1141
0
Фінал Кременчук – Сокіл крізь призму цифр
ФХУ. Фінал року: «Кременчук» проти «Сокола»

Вже завтра, 23 березня, у чемпіонаті України з хокею стартує вирішальна битва за 30-кілограмовий дорогоцінний Кубок – фінал плей-оф. Дивна річ: уперше в історії XXXI першості країни чемпіонський титул у очному протистоянні розіграють між собою – «Кременчук» та київський «Сокіл». Раніше культові команди України зустрічалися у плей-оф лише одного разу: у півфіналі УХЛ-2021 столична команда «винесла» кременчужан у серії з рахунком 4-0.

Sport.ua згадує про те, як два фіналісти цього сезону грали між собою у регулярному чемпіонаті-2022/23.

У регулярному чемпіонаті «Кременчук» (перше місце на першому етапі) та «Сокіл» (3-я позиція) зіграли 6 очних зустрічей, 5 з яких завершувалися перемогами «Кременчука» (3:0, 5:2, 3:1, 7:4, 2:1), а одного разу перемогу відсвяткував «Сокіл» (2:0). Цікаво, що всі матчі укладалися в рамки 60-ти ігрових хвилин і жодного разу справа не доходила до овертайму чи серії булітів.

Віталій Лялька – злий геній «Сокола»

Загалом у 6 матчах «Кременчук» завдав по воротах «Сокола» 179 кидків, реалізувавши кожну свою 9 спробу. А кияни, у свою чергу, 144 рази атакували ворота «помаранчево-чорних», скориставшись кожним 14-м шансом. Найбільша загроза воротам «Сокола» походила від «кременчужан» Віталія Ляльки (27 кидків), Гліба Кривошапкіна (18), Микити Круглякова (15) та Дениса Матусевича (14). Проте останній до отримання травми встиг зіграти проти киян лише у трьох очних матчах. У складі столичної команди найчастіше кидав по воротах Володимир Чердак (21 раз), Вадим Мазур (19), Роман Благий та Олексій Янішевський (по 17 спроб).

Найрезультативнішими гравцями у «міжсобойчиках» цього сезону є: Віталій Лялька – 11 (6+5) очок, Гліб Кривошапкін – 6 (2+4), Ілля Сенік, Святослав Тимченко та Володимир Чердак – 4 (2+2). По 3 бали записали до свого активу Євген Абаджян (3+0), Микита Кругляков (1+2), Богдан Середницький (1+2), Артем Бондарєв (0+3), Ігор Слюсар (0+3).

Також відзначаємо, що найрезультативнішими для «Кременчука» у матчах проти «Сокола» є перші періоди – 8 голів. Ще по 6 шайб підопічні Олександра Савицького закидали у другому та третьому періодах. В той же час «Сокіл» найчастіше «розписувався» у воротах «Кременчука» у другому ігровому відрізку – 6 голів, а ще 4 шайби підшефні Костянтина Сімчука закинули порівну у першій та третій 20-хвилинках – по два голи.

Надійність «Кременчука», надія «Сокола»…

Серед воротарів у протистоянні «Кременчука» та «Сокола» найбільше ігрових хвилин отримав кременчужанин Кирило Кучер (360), який «від дзвінка до дзвінка» зіграв у шести матчах, пропустив 10 шайб і один раз заробив шатаут. А ось «Сокіл» задіяв в іграх трьох голкіперів: розпочинав сезон у воротах киян Дмитро Кубрицький (92 хвилини, 7 пропущених шайб), перехопив звання основного воротаря Савва Сердюк (87 хвилин, «-3 голи»), а завершував регулярну частину взятий у оренду у «Берсерків» Богдан Дьяченко (179:35 хвилин, «-9 шайб»). Саме Дьяченко записав до активу «сухар» та приніс «Соколу» ту єдину домашню перемогу у сезоні над командою з Полтавської області.

Двадцятий фінал на двох!

Як бачимо, за особистими зустрічами, кидковою активністю, а також результативністю лідерів команд та воротарської надійності «Кременчук» на даний момент має перевагу над «Соколом». А ось у чому перевершує суперника Київ, то це у гігантському досвіді виступів у фіналах: для столичного гранда майбутній фінал буде 15 в історії українських плей-оф (10 тріумфів), тоді як «Кременчук» візьме участь у п'ятій битві за «золото» (1 перемога та 3 невдачі).

До речі, із чемпіонського складу «Кременчука» зразка 2020 року в команді Олександра Савицького досі виступають три виконавці: воротар Микита Гордюшин, захисник Гліб Варава та молодший син головного тренера – нападник Тимофій Савицький. А ще два тріумфатори в історії «Кременчука» Олександр Горлушко та Всеволод Толстушко нині захищають кольори «Сокола» та приїдуть на Арену «Айсберг» у якості супротивників. До речі, з торішнього чемпіонського складу киян, котрий виборов перше місце за підсумками перерваного сезону, в колективі залишилися лише захисник Іван Сисак та нападник Роман Благий…

Нагадаємо, що матчі фіналу плей-оф-2023 до трьох перемог відбудуться 23, 24, 27 березня, а в разі потреби, команди зустрінуться 28 та 31 березня. Перший, другий та п'ятий поєдинки будуть зіграні на майданчику команди з вищим номером посіву, тобто – «Кременчука».

Оцініть матеріал
(7)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.