Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 24 березня 2023, 00:19
2078
1

Португалія – Ліхтенштейн. Прогноз та анонс на матч кваліфікації Євро-2024

Поєдинок відбудеться 23 березня о 21:45 за Києвом

| Оновлено 24 березня 2023, 00:19
2078
1
Португалія – Ліхтенштейн. Прогноз та анонс на матч кваліфікації Євро-2024
Getty Images/Global Images Ukraine

23 березня на «Жозе Алваладе» пройде матч 1-го туру відбору на чемпіонат Європи з футболу, в якому Португалія зустрінеться з Ліхтенштейном. Старт поєдинку заплановано на 21:45 за київським часом.

Португалія

Команда фактично розпочинає нову еру. Попередня була більш ніж гідною: саме з Фернанду Сантушем на лаві та з Роналду у статусі зірки №1 вдалося виграти основні титули – Євро-2016 та дебютну Лігу Націй. Так, останнім часом вистачало проблем, і в обох крайніх відборах обрані фінішували другими після України та Сербії відповідно. Але, головне, пробивалися на фінальні турніри. І не можна сказати, що у Катарі, на чемпіонаті світу, португальці прямо провалилися. Вони вийшли із групи, розгромили 6:1 Швейцарію. Але у чвертьфіналі, у статусі явного фаворита, не вдалося обіграти Марокко, та й рішення випускати Кріштіану лише з лави запасних викликало чимало запитань до тренера. А 0:1 стали вироком для Сантуша. У результаті його змінив Роберто Мартінес, що якраз провалився з Бельгією на чемпіонаті світу. І саме зараз він дебютує у максимально лояльних умовах.

Ліхтенштейн

Збірна знаходиться на 198-му місці в рейтингу ФІФА, і це красномовна оцінка її потенціалу. Більше того, національна команда цієї карликової країни жодного разу не була навіть близькою до підйому в першу сотню - у жодному разі не Ісландія! Тим більше, що гравці виступають за місцеві клуби, типу Вадуца, або маловідомі колективи сусідніх країн, переважно Австрії та Швейцарії. Остання хоча б нічия датується ще вереснем 2021 року, більше того, вона була єдиною за більш ніж 2 десятки поєдинків. У 2022, навіть у форматі Ліги Націй, не вдалося взяти жодного очка, не лише з Молдовою та Латвією, а й з Андоррою - 1:2, 0:2, і, в товариському поєдинку, з Гібралтаром. У результаті зняли наставника і не назвали нового - Паурич тільки в.о.. Але навряд чи багато хто за межами князівства це помітили.

Статистика особистих зустрічей

У 7 із 8 матчів виграла Португалія, причому було і 8:0. Але у жовтні 2004-го року аутсайдер удома зіграв із грандом 2:2.

Прогноз

Букмекерські контори вважають, що знову буде розгром. З урахуванням того, що дебютує Роберто Мартінес, шанувальник атакувального футболу, ставимо на перемогу обраних з форою -5,0 голів з коефіцієнтом - 1,99.

Джерело Sport.ua
Оцініть матеріал
(11)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

The Guardian: Україна може вийти до чвертьфіналу Євро-2024
Футбол | 28 березня 2024, 14:11 23
The Guardian: Україна може вийти до чвертьфіналу Євро-2024

Лідерами «жовто-синіх» британці вважають Мудрика та Судакова

ВІДЕО. Довбик популяризує українську. Жирона припустилася кумедної помилки
Футбол | 28 березня 2024, 23:05 1
ВІДЕО. Довбик популяризує українську. Жирона припустилася кумедної помилки

Артем взяв участь у відео з чудовою ідеєю від прес-служби «червоно-білих»

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Springfield
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил