Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 20 березня 2023, 13:55
9485
3

Ігор ЙОВІЧЕВІЧ: «Шведу постійно щось заважає тренуватися»

Наставник «Шахтаря» відповів на запитання журналістів після перемоги над «Рухом»

| Оновлено 20 березня 2023, 13:55
9485
3
Ігор ЙОВІЧЕВІЧ: «Шведу постійно щось заважає тренуватися»
ФК Шахтар Донецьк. Ігор Йовічевіч

Головний тренер донецького «Шахтаря» Ігор Йовічевіч прокоментував перемогу над львівським «Рухом» (2:0) у матчі 18-го туру української Прем'єр-ліги.

– Вітаємо з перемогою! Який психологічний стан команди після розгрому в матчі з «Феєнордом» та чи задоволені сьогоднішньою грою своїх підопічних?
– Перш за все, сьогодні перемога була дуже важливою з погляду турнірної таблиці, з точки зору останнього поєдинку перед паузою, де завжди важко грати. Такі матчі я називаю «на валізах», де декілька або багато людей думають про збірну, багато хто з нас не бачив сім’ї. Дуже важко грати такі матчі, особливо в останній період, коли через їх насиченість ми просто виснажені фізично та ментально. Сьогодні це було дуже помітно, особливо в другому таймі. Дійсно, хлопці вже не мали сил навіть бігати, але на характері витримали. Ми здобули величезну перемогу і важливі три очки. Звичайно, такі поразки-провали, скажімо так, як у матчі з «Феєнордом», допомагають у майбутніх перемогах. Ми зробили висновки, зіграли з дійсно хорошою командою, але, думаю, такі ситуації працюють на тебе і готують до перемог. Як на мене, провал – це не є протилежність успіху, провал – це частина успіху. Ти мусиш провалитися, щоб бути успішним. Сприймаємо цю ситуацію, де опонент був кращим, але результат є високим насправді. Ми так далеко зайшли, що потрапили до небезпечної зони з хорошими опонентами. Ми були проти команди, яка наразі є однією з найкращих на домашньому стадіоні в Європі. Тут ми поставили крапку, але восьмимісячна подорож була хорошою. У нас лишається ще два місяці і 13 матчів-фіналів, щоб дійти до поставленої цілі. Ще раз вітаю хлопців з перемогою, зараз йдемо на заслужений відпочинок, а збірники заслуговують грати за збірні.

– Як прокоментуєте гру новачка Гочолеішвілі?
– Сьогодні з новачків грав не лише Гочолеішвілі, а ще й Келсі. Звісно, ми хотіли дати відчуття офіційної гри від самого початку, темпу та ритму УПЛ, щоб вони познайомилися з гравцями і притерлися до наших футболістів, щоб у майбутньому були більш зіграними. Очі в обох були великі і мандраж теж був присутнім як в одного, так і в іншого, але це нормальне явище. У другому таймі обом захотіли дати паузу, адже вони грали серцем. Думаю, у майбутньому ці гравці мають принести користь, бо ми говоримо про характерних гравців. Габаритний Кевін, перший м’яч – це його м’яч, коли забив Коля Матвієнко. Кевін – хороший, габаритний форвард, який бере гру на себе. Йому лише 18 років, тому має велике майбутнє. Таких характеристик на ринку загалом мало: високий, швидкий, потужний, шульга. А Георгій Гочолеішвілі – характерний латераль, який має фізичні здібності. Повторюсь: є хороша конкуренція з Коноплею, тому буде цікаво. Дуже важливо, щоб усі були готові, саме тому сьогодні ми дали відчути їм УПЛ.

– Який стан Мар’яна Шведа, адже він виходив у Лізі Європи, а сьогодні його не було навіть у заявці?
– Деколи замість мене тут має сидіти лікар і пояснювати ситуацію Шведа, щоб усім було зрозуміло, бо я говорю, що все добре, а наступного дня ситуація змінюється і я виглядаю некомпетентним. Йому постійно щось заважає тренуватися, і я точно не знаю, в чому справа. Наче немає нічого конкретного, але він щось відчуває. Поки ми не можемо зрозуміти ситуацію. На жаль, він зараз не може принести користь команді, а користь від нього є вагомою. Я пам’ятаю, коли в першій частині чемпіонату Зубков отримав травму і ми місяць-півтора грали без нього і також не було Шведа. У грі з «Кривбасом» він вийшов на поле на 10 хвилин, зумів забити, віддати передачу. Ми говоримо про хорошого футболіста, якого немає. Мене це турбує. Коли маєш такого гравця і не можеш ним скористатися, то зменшуються здібності і потенціал команди.

Оцініть матеріал
(78)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 3
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Lion
Шведу нужно платить зарплату по игровому времени....
GloryUkraine
Схоже, що Шведу заважає тренуватися характер. У всіх, без винятку, командах, він постійно конфліктував з тренерами.
Robert Monroe
Швед черговий український талант, який реалізував себе відсотків на 25.